Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sót.A vízbe beletesszük a cukrot, elkeverjük, majd meglangyosítjuk mikróban.Belemorzsoljuk a vízbe az élesztőt, és hagyjuk felfutni.A felfuttatott élesztős vizet a liszthez öntjük, és jól kidolgozzuk a tésztát.Az olajjal kikent keverőtálunkba téve, egy-két mozdulattal még elegyengetjük a tésztát, majd meleg helyre téve, tiszta konyharuhával letakarva, 1,5 -2 órát kelesztjük.Ezután lisztezett munkalapon kis cipókat formálunk, és sodrófával kb.1 cm -re kinyújtjuk őket.Előmelegített sütőben megsütjük a pitáinkat, 180 °C-on 15-20 perc alatt. Tölthetjük húsos, zöldséges töltelékkel is vagy csak magában is nagyon finom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha nincs sok időnk a kelesztésre, és nincs kelesztőtálunk, vizes konyharuhával takarjuk le a tésztát, így jóval hamarabb megkel.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.09 21:38
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
keverőtálba szitáljuk, vízbe beletesszük, felfuttatott élesztős, liszthez öntjük, olajjal kikent, meglangyosítjuk, kelesztőtálunk, Belemorzsoljuk, keverőtálunkba, Előmelegített, konyharuhával, konyharuhával, elegyengetjük, felfuttatott, kidolgozzuk, beletesszük, töltelékkel, keverőtálba, mozdulattal, kelesztésre, elkeverjük, sodrófával, kelesztjük, lisztezett, munkalapon, kinyújtjuk, finomliszt, Tölthetjük, elkeverjük, szitáljuk, zöldséges, élesztő, olaj,
|
|
|
|
|