Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A margarint addig keverjük a cukorral ,amíg fel nem oldódik.Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a margarinos keverékhez adjuk.A tésztát megfelezzük, ,egyik felét aprított mandulával,a másik felét a tejjel elkevert kakaóval ízesítjük. A tepsit kikenjük margarinnal, először a világos színű tésztát öntjük bele,majd rárétegezzük a sötét színűt és elsimítjuk.A meggyet lecsepegtetjük és szétterítjük a felületén.A tésztát előmelegített sütőben 175 fok C-on kb.30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni .
A pudingport 4 evőkanál tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felfőzzük,a pudingporos tejet hozzáadjuk ,még egyszer felforraljuk,majd lehűtjük.A margarint a porcukorral felhabosítjuk, kanalanként hozzá keverjük a vanília pudingot és a krémet a kihűlt tésztára kenjük.
A tortabevonót az olajjal vízfürdőben megolvasztjuk és bevonjuk vele a tésztát .A még meg nem dermedt bevonatra egy villával díszítésként hullámokat rajzolunk
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A tetejére szórhatunk díszítő gyöngyöket,vagy tehetünk reá tejszínhabból a hullámok közé pöttyöket vagy vonalkákat
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.10.20 22:38
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
margarint addig, tojásokat egyenként, lisztet összekeverjük, margarinos keverékhez, tésztát megfelezzük, másik felét, tejjel elkevert, tepsit kikenjük, világos színű, sötét színűt, meggyet lecsepegtetjük, tésztát előmelegített, tepsiben hagyjuk, maradék tejet, vaníliás cukorral, pudingporos tejet, porcukorral felhabosítjuk, vanília pudingot, kihűlt tésztára, olajjal vízfürdőben, villával díszítésként, tetejére szórhatunk, hullámok közé, lecsepegtetjük, előmelegített, hozzákeverjük, kristálycukor, összekeverjük, tejszínhabból, felhabosítjuk, kristálycukor, megolvasztjuk, sütőmargarin, sütőmargarin, tortabevonót, rárétegezzük, díszítésként, sütőmargarin, szétterítjük, felforraljuk, porcukorral, töltelékhez, kanalanként, pudingporos, meggykompót, kikenéséhez, megfelezzük, vízfürdőben, margarinnal, tésztához, dkgRama sütőmargarin, evőkanál, evőkanál kakaópor, evőkanál aprított mandula, finomliszt, teáskanál sütőpor, kristálycukor, tojás, töltelékhez, üveg meggykompót, tetejéhez Rama sütőmargarin, evőkanál porcukor, csomag vaníliás cukor, evőkanál kristálycukor, liter, csomag vanília pudingpor, bevonathoz kávéskanál étolaj, tortabevonó,
|
|
|
|
|