Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Dunahullám recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához:
» 37,5 dkgRama sütőmargarin
» 2-3 evőkanál tej
» 2 evőkanál kakaópor
» 1 evőkanál aprított mandula
» 25 dk finomliszt
» 2 teáskanál sütőpor
» 25 dkg kristálycukor
» 7 db tojás
» A sütőlap kikenéséhez Rama sütőmargarin
» A töltelékhez:
» 1 üveg (kb.37 dkg) meggykompót
» A tetejéhez: 15 dkg Rama sütőmargarin
» 4 evőkanál porcukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 4 evőkanál kristálycukor
» 0,5 liter tej
» 1 csomag vanília ízű pudingpor
» A bevonathoz: 2 kávéskanál étolaj
» 20 dkg tortabevonó
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A margarint addig keverjük a cukorral ,amíg fel nem oldódik.Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a margarinos keverékhez adjuk.A tésztát megfelezzük, ,egyik felét aprított mandulával,a másik felét a tejjel elkevert kakaóval ízesítjük. A tepsit kikenjük margarinnal, először a világos színű tésztát öntjük bele,majd rárétegezzük a sötét színűt és elsimítjuk.A meggyet lecsepegtetjük és szétterítjük a felületén.A tésztát előmelegített sütőben 175 fok C-on kb.30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni .
A pudingport 4 evőkanál tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felfőzzük,a pudingporos tejet hozzáadjuk ,még egyszer felforraljuk,majd lehűtjük.A margarint a porcukorral felhabosítjuk, kanalanként hozzá keverjük a vanília pudingot és a krémet a kihűlt tésztára kenjük.
A tortabevonót az olajjal vízfürdőben megolvasztjuk és bevonjuk vele a tésztát .A még meg nem dermedt bevonatra egy villával díszítésként hullámokat rajzolunk
Megjegyzés / tipp:

A tetejére szórhatunk díszítő gyöngyöket,vagy tehetünk reá tejszínhabból a hullámok közé pöttyöket vagy vonalkákat
0 komment 4 ember kedveli erzsikepuskas
2013.10.20 22:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
margarint addig, tojásokat egyenként, lisztet összekeverjük, margarinos keverékhez, tésztát megfelezzük, másik felét, tejjel elkevert, tepsit kikenjük, világos színű, sötét színűt, meggyet lecsepegtetjük, tésztát előmelegített, tepsiben hagyjuk, maradék tejet, vaníliás cukorral, pudingporos tejet, porcukorral felhabosítjuk, vanília pudingot, kihűlt tésztára, olajjal vízfürdőben, villával díszítésként, tetejére szórhatunk, hullámok közé, lecsepegtetjük, előmelegített, hozzákeverjük, kristálycukor, összekeverjük, tejszínhabból, felhabosítjuk, kristálycukor, megolvasztjuk, sütőmargarin, sütőmargarin, tortabevonót, rárétegezzük, díszítésként, sütőmargarin, szétterítjük, felforraljuk, porcukorral, töltelékhez, kanalanként, pudingporos, meggykompót, kikenéséhez, megfelezzük, vízfürdőben, margarinnal, tésztához, dkgRama sütőmargarin, evőkanál, evőkanál kakaópor, evőkanál aprított mandula, finomliszt, teáskanál sütőpor, kristálycukor, tojás, töltelékhez, üveg meggykompót, tetejéhez Rama sütőmargarin, evőkanál porcukor, csomag vaníliás cukor, evőkanál kristálycukor, liter, csomag vanília pudingpor, bevonathoz kávéskanál étolaj, tortabevonó,
Fasírt
1 komment 5 ember kedveli
Epres tiramisu kehely
0 komment 7 ember kedveli
Csokis-diós kocka
0 komment 1 ember kedveli
Frankfurti leves gazdagon
0 komment 3 ember kedveli
Svéd uborkasaláta hagymakarikákkal
0 komment 5 ember kedveli
vaniliás muffin fehér krémmel
0 komment 1 ember kedveli
Magozott meggybefőtt
0 komment 4 ember kedveli
Zöldborsós csirkeragu leves
0 komment 4 ember kedveli
Karácsonyi borkrémleves
0 komment 4 ember kedveli
Olcsó póréhagymás sajtkrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Francia csokoládékrém
0 komment 1 ember kedveli
Görög gyümölcsleves
0 komment 2 ember kedveli
Töltött tojás
0 komment 1 ember kedveli
Zöldséges ragu bográcsban.
0 komment 6 ember kedveli
Csirkemell hagymás sajtmártással
1 komment 15 ember kedveli
Sajtos, túrós, párna
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.