Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A zabpelyhet üres serpenyőben enyhén pirítsuk meg. Figyeljünk azonban arra, hogy ne színeződjön el, ne égjen meg.
Majd egy turmixgépben őröljük selymesen lisztesre.
Én Thermomixben 10 másodperc alatt 10-es fokozaton értem el a megfelelő hatást.
A lisztet sózzuk, majd 2 tojással, és vízzel kikevertem galuska állagúra. A hagyományos nokedlivel ellenben egy picivel több vizet adtam hozzá, mert a zab jobban veszi fel a nedvességet.
Forró, lobogó vízben kiszaggattam a galuskákat.
Szinte azonnal feljöttek a víz tetejére, és már szedtem is ki.
A serpenyőben felhevítettem 1 ek olíva olajt, amikor már jó forró volt, rászedtem a nokedliket.
Kicsit érdemes átpirítani, és amikor a galuskák is jó forrók, akkor ráönteni a sóval felvert (4 db) tojásokat.
Folyamatosan kevertem, hogy ne álljon össze az étel, hanem szép pergős maradjon.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Fejes salátával kínálom.
A zabról köztudott, hogy lúgosító hatása van, energetizál, és a benne lévő B-vitaminoknak köszönhetően az idegekre is kedvezően hat.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.05.03 06:59
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
zabpelyhet üres, turmixgépben őröljük, megfelelő hatást, lisztet sózzuk, hagyományos nokedlivel, picivel több, serpenyőben felhevítettem, sóval felvert, zabról köztudott, benne lévő, felhevítettem, köszönhetően, vitaminoknak, Thermomixben, turmixgépben, Folyamatosan, kiszaggattam, színeződjön, serpenyőben, energetizál, hagyományos, serpenyőben, nedvességet, Figyeljünk, nokedlivel, galuskákat, nokedliket, kikevertem, átpirítani, zabpelyhet, rászedtem, fokozaton, másodperc, kedvezően, köztudott, feljöttek, zabpehely, tojás, olíva olaj, saláta, ecet, cukor édesítő ízlés szerint,
|
|
|
|
|