Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Birsalmasajt recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 5 főre
» 70 dkg cukor
» 1 kg birsalma péphez
» 1 evőkanál citromlé
» kevés fahéj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A birsalmákat alaposan megtisztítjuk, kivágjuk a hibás részeket és egészben feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Főzési idő kb. 30 perc.
Amikor puhára főtt, eltávolítjuk a nem kívánt részeket, magházát azután összeturmixoljuk és újra feltesszük főni a cukorral (1 kg péphez 70 dkg cukrot számolunk) legalább egy negyed óráig lassú tűzön. Az aromája és a színe miatt teszünk bele egy evőkanál citromlevet. (pici fahéjat is lehet)
A sűrű masszát nem túl forrón, folpackkal kibélelt őzgerinc formába öntjük és hagyjuk megdermedni legalább egy napot. Formából kiborítva hagyjuk szikkadni, amíg ki nem szárad, néha meg is lehet fordítani.
Alufóliába csomagolva sokáig eláll.

Megjegyzés / tipp:

Apróra vágott dióval is lehet készíteni, akkor legalább 10 perccel előtte bele lehet dobni a tört diót, amitől egy kicsit megpuhul. Én most csak mellé tettem, így is ízletes volt.
0 komment 9 ember kedveli mildiko50
2012.01.12 04:25
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
birsalmákat alaposan, hibás részeket, negyed óráig, színe miatt, evőkanál citromlevet, sűrű masszát, tört diót, kicsit megpuhul, összeturmixoljuk, megtisztítjuk, eltávolítjuk, Birsalmasajt, megdermedni, citromlevet, birsalmákat, folpackkal, csomagolva, feltesszük, feltesszük, Alufóliába, fordítani, számolunk, kiborítva, készíteni, szikkadni, cukorral, magházát, megpuhul, részeket, őzgerinc, Formából, legalább, legalább, kibélelt, cukor, birsalma péphez, evőkanál citromlé, kevés fahéj,
Falafel !
0 komment 3 ember kedveli
Hagymás tojássaláta
0 komment 9 ember kedveli
Rakott tészta
0 komment 2 ember kedveli
Babos tejszínes csirkemáj
0 komment 4 ember kedveli
Sonkás, túrós sztrapacska
0 komment 6 ember kedveli
Rókagombás káposztalaves
0 komment 1 ember kedveli
Virslisaláta
0 komment 3 ember kedveli
Meggyes piskóta
0 komment 1 ember kedveli
Csirkemell burgonyás sörtésztában
0 komment 22 ember kedveli
Tarhonya, a magyaros aprótészta
0 komment 3 ember kedveli
Csöröge
1 komment 2 ember kedveli
Almakrémes piskóta
0 komment 3 ember kedveli
Avokado leves (paleo)
1 komment 1 ember kedveli
Sertésflekken
0 komment 28 ember kedveli
Tőkehalfilé sajttal
0 komment 2 ember kedveli
Diós krémes
1 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.