Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A birsalmákat alaposan megtisztítjuk, kivágjuk a hibás részeket és egészben feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Főzési idő kb. 30 perc.
Amikor puhára főtt, eltávolítjuk a nem kívánt részeket, magházát azután összeturmixoljuk és újra feltesszük főni a cukorral (1 kg péphez 70 dkg cukrot számolunk) legalább egy negyed óráig lassú tűzön. Az aromája és a színe miatt teszünk bele egy evőkanál citromlevet. (pici fahéjat is lehet)
A sűrű masszát nem túl forrón, folpackkal kibélelt őzgerinc formába öntjük és hagyjuk megdermedni legalább egy napot. Formából kiborítva hagyjuk szikkadni, amíg ki nem szárad, néha meg is lehet fordítani.
Alufóliába csomagolva sokáig eláll.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Apróra vágott dióval is lehet készíteni, akkor legalább 10 perccel előtte bele lehet dobni a tört diót, amitől egy kicsit megpuhul. Én most csak mellé tettem, így is ízletes volt.
|
|
|
|
0 komment
|
9 ember kedveli
|
mildiko50
2012.01.12 04:25
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
       
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
birsalmákat alaposan, hibás részeket, negyed óráig, színe miatt, evőkanál citromlevet, sűrű masszát, tört diót, kicsit megpuhul, összeturmixoljuk, megtisztítjuk, eltávolítjuk, Birsalmasajt, megdermedni, citromlevet, birsalmákat, folpackkal, csomagolva, feltesszük, feltesszük, Alufóliába, fordítani, számolunk, kiborítva, készíteni, szikkadni, cukorral, magházát, megpuhul, részeket, őzgerinc, Formából, legalább, legalább, kibélelt, cukor, birsalma péphez, evőkanál citromlé, kevés fahéj,
|
|
|
|
|