Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Birsalmasajt recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 5 főre
» 70 dkg cukor
» 1 kg birsalma péphez
» 1 evőkanál citromlé
» kevés fahéj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A birsalmákat alaposan megtisztítjuk, kivágjuk a hibás részeket és egészben feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Főzési idő kb. 30 perc.
Amikor puhára főtt, eltávolítjuk a nem kívánt részeket, magházát azután összeturmixoljuk és újra feltesszük főni a cukorral (1 kg péphez 70 dkg cukrot számolunk) legalább egy negyed óráig lassú tűzön. Az aromája és a színe miatt teszünk bele egy evőkanál citromlevet. (pici fahéjat is lehet)
A sűrű masszát nem túl forrón, folpackkal kibélelt őzgerinc formába öntjük és hagyjuk megdermedni legalább egy napot. Formából kiborítva hagyjuk szikkadni, amíg ki nem szárad, néha meg is lehet fordítani.
Alufóliába csomagolva sokáig eláll.

Megjegyzés / tipp:

Apróra vágott dióval is lehet készíteni, akkor legalább 10 perccel előtte bele lehet dobni a tört diót, amitől egy kicsit megpuhul. Én most csak mellé tettem, így is ízletes volt.
0 komment 9 ember kedveli mildiko50
2012.01.12 04:25
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
birsalmákat alaposan, hibás részeket, negyed óráig, színe miatt, evőkanál citromlevet, sűrű masszát, tört diót, kicsit megpuhul, összeturmixoljuk, megtisztítjuk, eltávolítjuk, Birsalmasajt, megdermedni, citromlevet, birsalmákat, folpackkal, csomagolva, feltesszük, feltesszük, Alufóliába, fordítani, számolunk, kiborítva, készíteni, szikkadni, cukorral, magházát, megpuhul, részeket, őzgerinc, Formából, legalább, legalább, kibélelt, cukor, birsalma péphez, evőkanál citromlé, kevés fahéj,
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
0 komment 3 ember kedveli
Hájas tészta
0 komment 3 ember kedveli
Tojás töltve
0 komment 4 ember kedveli
Túrós "morzsás" sütemény !
0 komment 3 ember kedveli
Mustáros, gombás csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Erdei gyümölcsös tiramisu...
0 komment 15 ember kedveli
Töltött sajttekercs tavaszi salátával
0 komment 7 ember kedveli
Hatlapos csokis !
1 komment 14 ember kedveli
Narancsos csokilikőr
0 komment 2 ember kedveli
Likőrös-kávés forró csoki
0 komment 1 ember kedveli
Kolbászos lencseleves-ahogy én készítem-
0 komment 17 ember kedveli
Vilmoskörte-leves-
0 komment 4 ember kedveli
Ribizlis diós
0 komment 2 ember kedveli
Töltött sült alma
0 komment 1 ember kedveli
Csirkecomb sütőtökpürével
0 komment 1 ember kedveli
Sárgaborsó főzelék füstölt oldalassal
1 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.