Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Burgonyás rakott karfiol recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 5 főre
» 1 szép fej karfiol
» 7-8 db burgonya
» olaj
» A besamelhez:
» 3-4 dkg vaj
» 3 dl tej
» 3 evőkanál liszt
» 4 dl tejföl + 2 dl tej
» ételízesítő
» 2 db tojás
» szerecsendió
» A raguhoz:
» 1/2 kg csirkemell
» 1-1 db piros, zöld, sárga paprika
» őrölt bors
» 1 kisebb vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» olaj
» A rakott karfiol tetejére:
» 10 dkg reszelt sajt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyát meghámozzuk, vékonyabb karikákra szeleteljük.
Mindezeket megmossuk, majd a vizet lecsepegtetjük.
Forró olajban a karfiolt és a burgonyát kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.
A ragut elkészítjük.
A csirkemellet apró kockákra vagy csíkokra feldaraboljuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk, rátesszük a húst, a paprikákat, a reszelt fokhagymát és a fűszereket. Készre sütjük.
Egy hőálló tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk.
A burgonyát a tál aljára tesszük, rá a csirkeragut, majd a karfiolrózsákkal befedjük.
Besamel: A vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük a 3dl tejjel, ízesítjük szerecsendióval, ételízesítővel, majd felfőzzük.
Amikor kissé hűl, akkor belekeverjük a 2 db tojást, majd a tejfölt és a tejet.
Ráöntjük a tálban várakozó burgonyás, karfiolos rakottra és aranysárgára sütjük.
A sütés vége felé rászórjuk a sajtot és készre sütjük.
Nagyon finom, sokkal finomabb, mintha úgy főzzük meg a karfiolt és a burgonyát.

Megjegyzés / tipp:

A vegásak készítsék hús nélkül, úgy is nagyon finom.
1 komment 10 ember kedveli mildiko50
2012.01.16 05:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
szelidszeder 2012.01.16. 18:08 (#1)
Imádom a rakott ételeket,bármi is legyen az.Így vagyok a töltött ételekkel is.
Egyszerűen finomak...ezektől jobban csak a füstölcsülköt szeretem.:XD
Címkék
karfiolt rózsáira, burgonyát meghámozzuk, vizet lecsepegtetjük, burgonyát kisütjük, ragut elkészítjük, csirkemellet apró, vöröshagymát apróra, reszelt fokhagymát, hőálló tálat, karfiolrózsákkal befedjük, lisztet zsemleszínűre, tálban várakozó, sütés vége, vegásak készítsék, karfiolrózsákkal, szerecsendióval, zsemlemorzsával, ételízesítővel, lecsepegtetjük, feldaraboljuk, zsemleszínűre, vöröshagymát, belekeverjük, papírtörlőre, szerecsendió, aranysárgára, csirkemellet, szeleteljük, vöröshagyma, ételízesítő, felengedjük, csirkeragut, megpároljuk, elkészítjük, meghámozzuk, megszórjuk, kivajazunk, paprikákat, fokhagymát, fűszereket, szép karfiol, burgonya, olaj, besamelhez, evőkanál liszt, tejföl, ételízesítő, tojás, szerecsendió, raguhoz, csirkemell, piros zöld sárga paprika, őrölt bors, kisebb vöröshagyma, gerezd fokhagyma, olaj, rakott karfiol tetejére, reszelt sajt,
Sajtos tészta
0 komment 8 ember kedveli
Gombás-krémsajtos töltött batyu
0 komment 8 ember kedveli
Káposztàs tèszta
0 komment 3 ember kedveli
Húsos rakott burgonya
0 komment 5 ember kedveli
Öreganyám-leves
3 komment 6 ember kedveli
Töltött virsli /hidegtál/
0 komment 3 ember kedveli
Mazsolás császármorzsa búzadarából
0 komment 12 ember kedveli
Hideg tejszínes gyümölcs leves
0 komment 6 ember kedveli
Oroszkrém torta
0 komment 8 ember kedveli
Egyszerű túrófánk
0 komment 10 ember kedveli
Muflonhúsos pásztorpite
0 komment 1 ember kedveli
Kuszkusz csirkével, zöldségekkel !
0 komment 5 ember kedveli
Banános fagyi
0 komment 1 ember kedveli
Savanyúság-karfiol és brokkoli-
1 komment 15 ember kedveli
Gesztenyés rolád...
0 komment 11 ember kedveli
Diós teasütemény
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.