Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mustáros-tejfölös sertésragu medvehagymás gombóccal recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 2 főre
» 10 dkg krumpli
» 1 teáskanál vaj
» 0,5 dl tejszín
» só
» fehérbors
» szerecsendió
» 15 dkg liszt
» 1 tojás
» 5 levél medvehagyma
» 5 dkg füstölt szalonna
» fél fej hagyma
» 5 dkg paprikás kolbász
» 15 dkg sertéshús (lapocka)
» 45 dkg (1 nagy pohár) tejföl
» 5 dkg zöldbab
» 5 dkg ecetes uborka
» 10 dkg fagyasztott zöldborsó
» 1 teáskanál mustár
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A szalonnát és a sertéshúst felcsíkozzuk, a hagymát vékonyan felszeleteljük, a kolbászt is félkarikákra vágjuk. A zöldbabot és az uborkát feldaraboljuk.

Egy nagy serpenyőbe tesszük a szalonnát, zsírját kiolvasztjuk. Rá mehet a hagyma és a kolbász, egy kicsit együtt kevergetjük. Rátesszük a húst, ha kifehéredett, ráöntjük a tejfölt. Ha rotyogni kezd, ráöntünk 1 pohár vizet. Ha így is felforrt, mehet bele a zöldbab, az uborka meg a borsó. Utána a mustár, megborsozzuk, megkeverjük. Alacsony lángon addig főzzük, míg megpuhul a hús. Időnként vizet öntünk hozzá, ha nagyon besűrűsödne.

Közben elkészítjük a gombócokat: megfőzzük a kockákra vágott krumplit, ha kész, a vajjal, a tejszínnel, sóval, fehérborssal, szerecsendióval krumplipürét készítünk (maradék is jó, nagyjából 15 dkg legyen). Ha kicsit kihűlt, hozzákeverünk 1 tojást, 15 dkg lisztet és kb. 5 levél felaprított medvehagymát. Megsózzuk.

Egy fazékban vizet forralunk, vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, és a lobogó vízbe tesszük. Pár perc után érdemes óvatosan megkeverni, mert leragadhatnak. Ha feljöttek, lejjebb vesszük a lángot, és még 5 percig főzzük. A kész raguval tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom, mindenkinek ajánlom egy kellemes vasárnapi ebéd!!! :-)
0 komment 6 ember kedveli mike4
2012.03.29 09:12
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sertéshúst felcsíkozzuk, hagymát vékonyan, uborkát feldaraboljuk, nagy serpenyőbe, kicsit együtt, kockákra vágott, fazékban vizet, lobogó vízbe, kész raguval, kellemes vasárnapi, szerecsendióval, felszeleteljük, feldaraboljuk, hozzákeverünk, leragadhatnak, félkarikákra, szerecsendió, megborsozzuk, medvehagymát, fehérborssal, kifehéredett, medvehagymás, kiolvasztjuk, krumplipürét, felcsíkozzuk, elkészítjük, medvehagyma, fagyasztott, mindenkinek, kevergetjük, besűrűsödne, felaprított, megkeverjük, megkeverni, gombócokat, sertéshúst, krumpli, teáskanál, tejszín, fehérbors, szerecsendió, liszt, tojás, levél medvehagyma, füstölt szalonna, hagyma, paprikás kolbász, sertéshús lapocka, nagy pohár tejföl, zöldbab, ecetes uborka, fagyasztott zöldborsó, teáskanál mustár,
Jénaiban sült brokkoli...
0 komment 16 ember kedveli
Sajtos pogácsa
0 komment 6 ember kedveli
Adventi püspökkenyér
0 komment 24 ember kedveli
Hintett túróslepény
0 komment 7 ember kedveli
Zsemlefelfújt torta
0 komment 4 ember kedveli
Gyümölcsös csirke
2 komment 15 ember kedveli
Bográcsban főzött marha gulyásleves
1 komment 5 ember kedveli
Bundázott csirkemell lecsós spagettivel !
0 komment 11 ember kedveli
Lángolt káposzta
0 komment 3 ember kedveli
Cukkini golyócskák
0 komment 6 ember kedveli
Fehérboros brokkolifelfújt
0 komment 1 ember kedveli
Rakott tészta
0 komment 2 ember kedveli
Túrós pogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Gombával töltött zsemle
0 komment 4 ember kedveli
Túrókrémes fatörzs
0 komment 2 ember kedveli
Müzlikeksz
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.