Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mustáros-tejfölös sertésragu medvehagymás gombóccal recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 2 főre
» 10 dkg krumpli
» 1 teáskanál vaj
» 0,5 dl tejszín
» só
» fehérbors
» szerecsendió
» 15 dkg liszt
» 1 tojás
» 5 levél medvehagyma
» 5 dkg füstölt szalonna
» fél fej hagyma
» 5 dkg paprikás kolbász
» 15 dkg sertéshús (lapocka)
» 45 dkg (1 nagy pohár) tejföl
» 5 dkg zöldbab
» 5 dkg ecetes uborka
» 10 dkg fagyasztott zöldborsó
» 1 teáskanál mustár
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A szalonnát és a sertéshúst felcsíkozzuk, a hagymát vékonyan felszeleteljük, a kolbászt is félkarikákra vágjuk. A zöldbabot és az uborkát feldaraboljuk.

Egy nagy serpenyőbe tesszük a szalonnát, zsírját kiolvasztjuk. Rá mehet a hagyma és a kolbász, egy kicsit együtt kevergetjük. Rátesszük a húst, ha kifehéredett, ráöntjük a tejfölt. Ha rotyogni kezd, ráöntünk 1 pohár vizet. Ha így is felforrt, mehet bele a zöldbab, az uborka meg a borsó. Utána a mustár, megborsozzuk, megkeverjük. Alacsony lángon addig főzzük, míg megpuhul a hús. Időnként vizet öntünk hozzá, ha nagyon besűrűsödne.

Közben elkészítjük a gombócokat: megfőzzük a kockákra vágott krumplit, ha kész, a vajjal, a tejszínnel, sóval, fehérborssal, szerecsendióval krumplipürét készítünk (maradék is jó, nagyjából 15 dkg legyen). Ha kicsit kihűlt, hozzákeverünk 1 tojást, 15 dkg lisztet és kb. 5 levél felaprított medvehagymát. Megsózzuk.

Egy fazékban vizet forralunk, vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, és a lobogó vízbe tesszük. Pár perc után érdemes óvatosan megkeverni, mert leragadhatnak. Ha feljöttek, lejjebb vesszük a lángot, és még 5 percig főzzük. A kész raguval tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom, mindenkinek ajánlom egy kellemes vasárnapi ebéd!!! :-)
0 komment 6 ember kedveli mike4
2012.03.29 09:12
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sertéshúst felcsíkozzuk, hagymát vékonyan, uborkát feldaraboljuk, nagy serpenyőbe, kicsit együtt, kockákra vágott, fazékban vizet, lobogó vízbe, kész raguval, kellemes vasárnapi, szerecsendióval, felszeleteljük, feldaraboljuk, hozzákeverünk, leragadhatnak, félkarikákra, szerecsendió, megborsozzuk, medvehagymát, fehérborssal, kifehéredett, medvehagymás, kiolvasztjuk, krumplipürét, felcsíkozzuk, elkészítjük, medvehagyma, fagyasztott, mindenkinek, kevergetjük, besűrűsödne, felaprított, megkeverjük, megkeverni, gombócokat, sertéshúst, krumpli, teáskanál, tejszín, fehérbors, szerecsendió, liszt, tojás, levél medvehagyma, füstölt szalonna, hagyma, paprikás kolbász, sertéshús lapocka, nagy pohár tejföl, zöldbab, ecetes uborka, fagyasztott zöldborsó, teáskanál mustár,
Mákos túrós kocka
0 komment 7 ember kedveli
Szilvásgombóc
0 komment 3 ember kedveli
Zserbószelet
1 komment 20 ember kedveli
Avokádókrém
0 komment 3 ember kedveli
Csirkezúza pörkölt
0 komment 3 ember kedveli
Fehérboros sajtkrémleves
0 komment 3 ember kedveli
Legényfogó leves
0 komment 12 ember kedveli
Rizs-hússal és zöldségekkel.
0 komment 6 ember kedveli
Csirkehúsos burgonya
0 komment 7 ember kedveli
Hagymagombóc
1 komment 11 ember kedveli
Kolbászos lepény !
1 komment 18 ember kedveli
Friss kevert saláta
0 komment 2 ember kedveli
Rakott csirkemell
0 komment 16 ember kedveli
Lábtörlő
0 komment 3 ember kedveli
Fokhagyma krémleves
0 komment 7 ember kedveli
Házilag marinált lazac friss salátával és graten öntettel
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.