Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Két külön tálban összekeverjük a száraz és nedves hozzávalókat. Egyikben a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport és a cukrot, a másikban a tojást, a joghurtot, az olajat és a citromaromát. A száraz anyagokhoz öntjük a tojásos maszátm és gyors mozdulatokkal elkeverjük, beleszórjuk az áfonyát, ezzel is összeforgatjuk. Nem szabad sokáig kevergetni, csak épp öszeálljon a tészta!
Papírkapszlival bélelt muffintepsi mélyedéseibe 1-1 nagyobb evőkanál masszát rakosgatunk, és mindegyik közepébe egy szedret teszünk. 180 fokos sütöben tűpróbáig sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nem fog nagyon feljönni, viszont nagyon finom, porhanyós lesz a tésztája, könnyen elválik a muffin papírtól. Ahogy a közepében összesül a gyümölcs, kicsit olyan mintha lekvár lenne benne.
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.21 07:55
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
száraz anyagokhoz, tojásos maszátm, szedret teszünk, muffin papírtól, közepében összesül, Papírkapszlival, összeforgatjuk, összekeverjük, mozdulatokkal, citromaromát, feketeszeder, mélyedéseibe, hozzávalókat, muffintepsi, rakosgatunk, citromaroma, beleszórjuk, anyagokhoz, zabpelyhet, kevergetni, elkeverjük, öszeálljon, mindegyik, tűpróbáig, joghurtot, zabpehely, közepében, porhanyós, citromhéj, kiőrlésű, tésztája, feketeszeder, friss áfonya, csomag sütőpor, csésze olaj, csomag vaníliás cukor, csésze natúr joghurt pohár, csésze apró szemű zabpehely,
|
|
|
|
|