Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, majd a pörcöt kivesszük és félretesszük.A visszamaradt zsiradékban megdinszteljük az apróra vágott hagymát,megszórjuk paprikával és belekeverjük a savanyú káposztát.Felöntjük 2 liter vízzel,és lefedve főzzük,míg a káposzta megpuhul. Közben beletesszük a tarhonyát és a kolbászt. Végül a levest rántással sűrítjük és tejföllel savanyítjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Habarással is sűríthetjük a levest. Ilyenkor a zsírból egy kicsivel kevesebbet használjunk ,amibe a rántást készítettük volna.
|
|
|
|
1 komment
|
4 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.11.06 14:11
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
katika_1972 |
2017.01.30. 17:41 (#1) |
|
 |
Ez mitől debreceni recept nem tudom . Ez egy korhely levesnek látszó gezemice! |
| |
|
|
|
szalonnát apró, pörcöt kivesszük, visszamaradt zsiradékban, apróra vágott, savanyú káposztát, káposzta megpuhul, levest rántással, kicsivel kevesebbet, rántást készítettük, megdinszteljük, belekeverjük, pirospaprika, visszamaradt, félretesszük, használjunk, zsiradékban, vöröshagyma, savanyítjuk, készítettük, sűríthetjük, beletesszük, megpirítjuk, megszórjuk, Habarással, paprikával, kevesebbet, Felöntjük, szalonnát, tejföllel, debreceni, kivesszük, tarhonyát, káposztát, rántással, csipetnyi, savanyú káposzta, füstölt debreceni kolbász, füstölt szalonna, tarhonya, vöröshagyma, evőkanál zsír, evőkanál liszt, tejföl, csipetnyi pirospaprika,
|
|
|
|
|