Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt és a cukrot 1 dl tejben elkevergetjük.A lisztet egy tálba öntjük,hozzáadjuk a sót,majd a közepébe készített mélyedésbe,beleöntjük az élesztős tejet.Pici liszttel befedve az edényt letakarjuk kb.15 perc alatt felfuttatjuk az élesztőt
A maradék tejben elkeverjük a zsiradékot és a tojássárgáját,majd ezt is a liszthez adjuk és sima állagúra dagasztjuk a tésztát.Letakarva kb 30 percig a duplájára kelesztjük
A töpörtyűt ledaráljuk,sóval,borssal ízlés szerint ízesítjük.A tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk,megkenjük a töpörtyűkrémmel majd a hosszabbik oldala mentén feltekerjük ,mint a beiglit.
Éles késsel kb 2-3 cm széles darabokat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy ,hogy maradjon egy kis hely közöttük,mert még a tepsiben is növekedni fognak.
170 fokos sütőben,légkeverésen ,középső rácsra helyezve kb 25-30 percig sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha lehet még melegen fogyasszuk. Hidegen is jó.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.12 17:00
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tálba öntjük, közepébe készített, élesztős tejet, edényt letakarjuk, maradék tejben, liszthez adjuk, duplájára kelesztjük, töpörtyűt ledaráljuk, tésztát lisztezett, töpörtyűkrémmel majd, hosszabbik oldala, töpörtyűkrémmel, sertéstöpörtyű, elkevergetjük, tojássárgáját, sütőpapírral, légkeverésen, felfuttatjuk, feltekerjük, töltelékhez, mélyedésbe, beleöntjük, ledaráljuk, zsiradékot, hozzáadjuk, dagasztjuk, kelesztjük, elkeverjük, lisztezett, letakarjuk, hosszabbik, fogyasszuk, duplájára, töpörtyűt, tésztához, Töpörtyűs, darabokat, tésztához, liszt, élesztő, cukor, csipetnyi, tojás sárgája, zsír vagy margarin, töltelékhez, sertéstöpörtyű, sóbors ízlés szerint,
|
|
|
|
|