Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A káposztát vékony csíkokra vágom és sós vízben megpárolom, majd leszűröm.
Az olajon megpirítom a kisebb kockára felvágott hagymát,fokhagymát arra ráteszem a darált húst és együtt pirítom tovább.Amikor megpirult akkor pirospaprikát szórok rá, sózom és borsozom.Egy kis vizet öntök alá és puhára főzöm.
Közben a rizst külön kis edénybe sósan megpárolom..
A rizst és a húst összekeverem.
Egy közepes tepsit kiolajozok és alulra egy sor káposztát rakok, / kb: a felét / arra teszem a rizses húst, majd annak a tetejére rakom a maradék káposztát.A tejfölt elkeverem és a káposzta tetején elsimítom.
Közepes meleg sütőben / 180 fok / kb: 45-50 perc alatt megsül.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálalás előtt egy kicsit várni kell,úgy jobban tudom majd adagolni.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
14 ember kedveli
|
ibolya58
2012.04.08 22:38
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
káposztát vékony, olajon megpirítom, kisebb kockára, darált húst, rizst külön, húst összekeverem, közepes tepsit, rizses húst, tetejére rakom, maradék káposztát, tejfölt elkeverem, káposzta tetején, kicsit várni, pirospaprikát, összekeverem, pirospaprika, kelkáposzta, kelkáposzta, megpárolom, fokhagymát, megpárolom, megpirítom, kiolajozok, elsimítom, elkeverem, majoranna, káposztát, káposztát, fokhagyma, megpirult, felvágott, darálthús, káposztát, csíkokra, borsozom, ráteszem, leszűröm, tetejére, káposzta, közepes kelkáposzta, darálthús, hagyma, gerezd fokhagyma, olaj, rizs, pirospaprika, bors, tejföl, kevés majoranna,
|
|
|
|
|