Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bakonyi borjúhere nokedlivel recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 db termetes borjúhere
» 1/2 kg gomba
» 2 kisdoboz tejföl
» 1 nagy fej hagyma
» 1/2 kg liszt+ egy bögrével a panirozáshoz
» 3 tojás
» ízlés szerint só,bors, paprika,
» olaj a sütéshez.
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

- 1/2 kg lisztből és a tojásokból egy kis víz hozzáadásával nokedlitésztát készítünk, majd kifőzzük.
- A hagymát felvágjuk és megpirítjuk. Közben a megmosott gombát felkockázzuk majd az üvegesre sütött hagymára tesszük. Ha már a gomba engedett egy kis levet meghintjük egy kevés törött paprikával. Mielőtt készre főne hozzáadjuk az egyik doboz tejfölt és csomómentesre főzzük.
- Az előkészített heréket felkarikázzuk, sóval, borssal fűszerezzük.
Ezután lisztbe forgatjuk és forró olajban megsütjük.
És jöhet a tálalás!

A képről sajnos le maradt... A második doboz tejfölt kanállal jól összekeverjük majd a tányérokra készített adagokra csurgatjuk.


Megjegyzés / tipp:

A herék előkészítése:
El kell távolítani minden hártyát és minden lógó kiálló vicket-vackot a herékről. Ezután jó fél órára ecetes vízbe fürdetjük majd addig öblítjük folyóvízben(csapvíz) ;-)
amíg az ecetszaga már nem érződik.

Boltokban nem nagyon lehet(legalábbis erre felénk) Borjú herét kapni. Főleg házi vágásoknál lehet hatalmas harcok árán hozzájutni.

Nem is értettem miért amíg nem kóstoltam.
1 komment 1 ember kedveli gzax
2012.08.22 21:08
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
albazo 2017.01.02. 18:01 (#1)
Melyik herét kell felhasználni???A balt,vagy a jobbot???
Címkék
panirozáshoz3 tojásízlés, hagymát felvágjuk, megmosott gombát, üvegesre sütött, gomba engedett, kevés törött, egyik doboz, előkészített heréket, képről sajnos, második doboz, tányérokra készített, herék előkészítése, nokedlitésztát, felkarikázzuk, hozzáadásával, összekeverjük, csomómentesre, felkockázzuk, előkészített, előkészítése, panirozáshoz, folyóvízben, megpirítjuk, fűszerezzük, legalábbis, távolítani, csurgatjuk, meghintjük, vágásoknál, nokedlivel, paprikával, hozzáadjuk, hozzájutni, tojásokból, tányérokra, forgatjuk, borjúhere, megmosott, termetes borjúhere, gomba, kisdoboz tejföl, nagy hagyma, liszt+ bögrével panirozáshoz, tojás, ízlés szerint sóbors paprika, olaj sütéshez,
Dödölle-pirított hagymával-
1 komment 13 ember kedveli
Málnahab
0 komment 3 ember kedveli
Brokkolis tészta sajtszószban
0 komment 2 ember kedveli
Tárkonyos-tejszínes csirkemell gazdagon
0 komment 10 ember kedveli
Meggyes-csokis muffin
0 komment 2 ember kedveli
Sex On The Beach
0 komment 3 ember kedveli
Királyhalom !
0 komment 9 ember kedveli
Rákóczi túrós
0 komment 5 ember kedveli
Rafaello
0 komment 3 ember kedveli
Hagymatokány
0 komment 3 ember kedveli
Grillezett padlizsán sült céklával
0 komment 1 ember kedveli
Fonott kakaós kalács
0 komment 6 ember kedveli
SÓBAN SÜLT HAL
0 komment 3 ember kedveli
Rumos-csokis szelet
0 komment 6 ember kedveli
Clafoutis Pina Colada
1 komment 3 ember kedveli
Barackos túrótorta-sütés nélkül-
5 komment 95 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.