Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bakonyi borjúhere nokedlivel recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 db termetes borjúhere
» 1/2 kg gomba
» 2 kisdoboz tejföl
» 1 nagy fej hagyma
» 1/2 kg liszt+ egy bögrével a panirozáshoz
» 3 tojás
» ízlés szerint só,bors, paprika,
» olaj a sütéshez.
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

- 1/2 kg lisztből és a tojásokból egy kis víz hozzáadásával nokedlitésztát készítünk, majd kifőzzük.
- A hagymát felvágjuk és megpirítjuk. Közben a megmosott gombát felkockázzuk majd az üvegesre sütött hagymára tesszük. Ha már a gomba engedett egy kis levet meghintjük egy kevés törött paprikával. Mielőtt készre főne hozzáadjuk az egyik doboz tejfölt és csomómentesre főzzük.
- Az előkészített heréket felkarikázzuk, sóval, borssal fűszerezzük.
Ezután lisztbe forgatjuk és forró olajban megsütjük.
És jöhet a tálalás!

A képről sajnos le maradt... A második doboz tejfölt kanállal jól összekeverjük majd a tányérokra készített adagokra csurgatjuk.


Megjegyzés / tipp:

A herék előkészítése:
El kell távolítani minden hártyát és minden lógó kiálló vicket-vackot a herékről. Ezután jó fél órára ecetes vízbe fürdetjük majd addig öblítjük folyóvízben(csapvíz) ;-)
amíg az ecetszaga már nem érződik.

Boltokban nem nagyon lehet(legalábbis erre felénk) Borjú herét kapni. Főleg házi vágásoknál lehet hatalmas harcok árán hozzájutni.

Nem is értettem miért amíg nem kóstoltam.
1 komment 1 ember kedveli gzax
2012.08.22 21:08
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
albazo 2017.01.02. 18:01 (#1)
Melyik herét kell felhasználni???A balt,vagy a jobbot???
Címkék
panirozáshoz3 tojásízlés, hagymát felvágjuk, megmosott gombát, üvegesre sütött, gomba engedett, kevés törött, egyik doboz, előkészített heréket, képről sajnos, második doboz, tányérokra készített, herék előkészítése, nokedlitésztát, felkarikázzuk, hozzáadásával, összekeverjük, csomómentesre, felkockázzuk, előkészített, előkészítése, panirozáshoz, folyóvízben, megpirítjuk, fűszerezzük, legalábbis, távolítani, csurgatjuk, meghintjük, vágásoknál, nokedlivel, paprikával, hozzáadjuk, hozzájutni, tojásokból, tányérokra, forgatjuk, borjúhere, megmosott, termetes borjúhere, gomba, kisdoboz tejföl, nagy hagyma, liszt+ bögrével panirozáshoz, tojás, ízlés szerint sóbors paprika, olaj sütéshez,
Gyors bögrés mákos
0 komment 4 ember kedveli
Erdei gyümölcsös pulyka
0 komment 1 ember kedveli
Húsgolyókkal rakott karfiol
0 komment 2 ember kedveli
Túrós csillagok
0 komment 3 ember kedveli
Duplán citromos keksz !
0 komment 4 ember kedveli
Fahéjas-csokis tobozkeksz
0 komment 1 ember kedveli
Panna cotta, az olasz csodadesszert
0 komment 4 ember kedveli
Barbecue csirkeszárny
0 komment 4 ember kedveli
Rakott tészta
0 komment 2 ember kedveli
Káposztás kísértés
0 komment 4 ember kedveli
Húsvéti különleges kuglóf
0 komment 5 ember kedveli
Túrókrémes torta
3 komment 31 ember kedveli
Házilag marinált lazac friss salátával és graten öntettel
0 komment 2 ember kedveli
Töltött virsli /hidegtál/
0 komment 3 ember kedveli
Húsgombóc leves
1 komment 6 ember kedveli
Csirkemell őzgerincformában sütve
24 komment 476 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.