Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bakonyi borjúhere nokedlivel recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 db termetes borjúhere
» 1/2 kg gomba
» 2 kisdoboz tejföl
» 1 nagy fej hagyma
» 1/2 kg liszt+ egy bögrével a panirozáshoz
» 3 tojás
» ízlés szerint só,bors, paprika,
» olaj a sütéshez.
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

- 1/2 kg lisztből és a tojásokból egy kis víz hozzáadásával nokedlitésztát készítünk, majd kifőzzük.
- A hagymát felvágjuk és megpirítjuk. Közben a megmosott gombát felkockázzuk majd az üvegesre sütött hagymára tesszük. Ha már a gomba engedett egy kis levet meghintjük egy kevés törött paprikával. Mielőtt készre főne hozzáadjuk az egyik doboz tejfölt és csomómentesre főzzük.
- Az előkészített heréket felkarikázzuk, sóval, borssal fűszerezzük.
Ezután lisztbe forgatjuk és forró olajban megsütjük.
És jöhet a tálalás!

A képről sajnos le maradt... A második doboz tejfölt kanállal jól összekeverjük majd a tányérokra készített adagokra csurgatjuk.


Megjegyzés / tipp:

A herék előkészítése:
El kell távolítani minden hártyát és minden lógó kiálló vicket-vackot a herékről. Ezután jó fél órára ecetes vízbe fürdetjük majd addig öblítjük folyóvízben(csapvíz) ;-)
amíg az ecetszaga már nem érződik.

Boltokban nem nagyon lehet(legalábbis erre felénk) Borjú herét kapni. Főleg házi vágásoknál lehet hatalmas harcok árán hozzájutni.

Nem is értettem miért amíg nem kóstoltam.
1 komment 1 ember kedveli gzax
2012.08.22 21:08
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
albazo 2017.01.02. 18:01 (#1)
Melyik herét kell felhasználni???A balt,vagy a jobbot???
Címkék
panirozáshoz3 tojásízlés, hagymát felvágjuk, megmosott gombát, üvegesre sütött, gomba engedett, kevés törött, egyik doboz, előkészített heréket, képről sajnos, második doboz, tányérokra készített, herék előkészítése, nokedlitésztát, felkarikázzuk, hozzáadásával, összekeverjük, csomómentesre, felkockázzuk, előkészített, előkészítése, panirozáshoz, folyóvízben, megpirítjuk, fűszerezzük, legalábbis, távolítani, csurgatjuk, meghintjük, vágásoknál, nokedlivel, paprikával, hozzáadjuk, hozzájutni, tojásokból, tányérokra, forgatjuk, borjúhere, megmosott, termetes borjúhere, gomba, kisdoboz tejföl, nagy hagyma, liszt+ bögrével panirozáshoz, tojás, ízlés szerint sóbors paprika, olaj sütéshez,
Babos káposzta
1 komment 4 ember kedveli
Hurkával töltött burgonya!
0 komment 3 ember kedveli
Meggyes-mákos rétes
0 komment 1 ember kedveli
Kossuth-kifli
0 komment 3 ember kedveli
Tárkonyos zuzaragu leves
1 komment 6 ember kedveli
Lekváros rudacskák
0 komment 8 ember kedveli
Mákos félhold
0 komment 13 ember kedveli
Túrós pogácsa
1 komment 2 ember kedveli
Sütőtökös sárgarépa püré
0 komment 2 ember kedveli
Brassói
0 komment 2 ember kedveli
Pille cukor
0 komment 12 ember kedveli
Húsvéti rumos fonott kalács
0 komment 4 ember kedveli
Karácsonyi töltött pulyka
0 komment 3 ember kedveli
Teasütemény
0 komment 4 ember kedveli
Juhtúrós burgonya sertéskarajjal.
0 komment 6 ember kedveli
Kapribogyós csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.