Fogás: egyéb, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük.
Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket. A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg teljesen elfövi a levét. Még melegen belekeverjük a kémsajtot és hagyjuk kihűlni.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, kb 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk a töltelékből. A tészta sarkait felhajtjuk, széleit összenyomkodjuk.
A kis batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihenni hagyjuk, majd felvert egész tojással lekenjük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
lilagondolatok
2016.04.11 21:27
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
élesztőt langyos, többi hozzávalóval, órát meleg, gombát megmossuk, vöröshagymát apróra, szalonnát kipirítjuk, szeletelt gombát, tésztát vékonyra, tészta sarkait, összenyomkodjuk, megdinszteljük, előmelegített, vöröshagymát, hozzávalóval, sütőpapírral, felfuttatjuk, belekeverjük, vöröshagyma, elkészítjük, töltelékből, négyzetekre, töltelékhez, kelesztjük, kipirítjuk, felhajtjuk, Hozzáadjuk, tölteléket, szeletekre, finomliszt, krémsajtos, kémsajtot, megsütjük, begyúrjuk, Mindegyik, tésztához, tésztához, finomliszt, tejföl, élesztő, tojás, étolaj, cukor, töltelékhez, füstölt szalonna, vöröshagyma, gomba, krémsajt, őrölt bors, Kenéshez, tojás,
|
|
|
|
|
Tócsi
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
|
|
|
|
|