Fogás: desszert, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A főzött csokikrémhez a pudingport a cukorral összekeverem, simára keverem 3 dl tejjel, besűrítem, hozzáadom a csokit, addig keverem, amíg elolvad a csoki. Időnként megkevergetem, amikor kihűlt, elektromos habverővel, a szoba hőmérsékletű vajjal habosra keverem. Félreteszem a hűtőbe.
Gáztepsiben vékony piskótalapot sütök, hagyom hűlni, majd kistányér nagyságú köröket vágok belőle. A kerek lapokat megkenem rumos oldattal, összerakom a lapokat a csokikrémmel, a tetejét nem kell krémezni. Rummal vagy rumos oldattal átkenem. Beteszem a hűtőbe, és legalább 2 órán át hagyom hűlni, hogy a torta jól megdermedjen és könnyebben lehessen faragni.
Ha kellőképpen kihűlt, éles késsel tojás alakúra formázom, megkenem krémmel vékonyan. Visszateszem a hűtőbe megint két órára. A megdermedt tortát vizes kézzel áthúzom, és beburkolom marcipánnal. Tetszés és főként ízlés szerint díszítem. A díszeket tojásfehérjével ragasztom a burkolathoz.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Az ételfestéknél (legjobb a paszta állagú, de ha port veszel, csinálj belőle kevés vízzel vagy alkohollal jó sűrű pasztát, úgy gyúrd bele a marcipánba, és óvatos legyél vele, mert nagyon kevés kell belőle)
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
mildiko50
2012.03.03 06:06
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
főzött csokikrémhez, cukorral összekeverem, szoba hőmérsékletű, kerek lapokat, hűtőbe megint, megdermedt tortát, díszeket tojásfehérjével, paszta állagú, tojásfehérjével, ételfestéknél, megkevergetem, összekeverve, tojásfehérje, ragasztáshoz, csokikrémmel, összekeverem, hőmérsékletű, megdermedjen, Visszateszem, piskótalapot, csokikrémhez, Gáztepsiben, étcsokoládé, marcipánnal, készítettem, kellőképpen, Félreteszem, burkolathoz, tortabevonó, marcipánba, átszitálva, bevonáshoz, beburkolom, habverővel, piskótához tojás, porcukor átszitálva, csipet, teáskanál sütőpor, olvasztott meleg, evőkanál porcukor, tortabevonó étcsokoládé, ételfesték,
|
|
|
|
|