Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Húsvéti tojástorta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A piskótához: 8 tojás
» 24 dkg liszt
» 20 dkg porcukor átszitálva
» csipet
» 1 teáskanál sütőpor
» 5-6 dkg olvasztott, de nem meleg vaj
» A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor
» 4-5 evőkanál porcukor
» 3 dl tej
» 20 dkg tortabevonó étcsokoládé
» 25-30 dkg vaj
» A ragasztáshoz: 1 tojásfehérje, villával összekeverve
» A bevonáshoz: kb.1 kg marcipán (magam készítettem
» interneten talált leírások alapján),
» de meg is lehet venni.
» ételfesték
» cukormáz, sárga festékkel megfestve (jó sűrű legyen)
» rum
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A főzött csokikrémhez a pudingport a cukorral összekeverem, simára keverem 3 dl tejjel, besűrítem, hozzáadom a csokit, addig keverem, amíg elolvad a csoki. Időnként megkevergetem, amikor kihűlt, elektromos habverővel, a szoba hőmérsékletű vajjal habosra keverem. Félreteszem a hűtőbe.

Gáztepsiben vékony piskótalapot sütök, hagyom hűlni, majd kistányér nagyságú köröket vágok belőle. A kerek lapokat megkenem rumos oldattal, összerakom a lapokat a csokikrémmel, a tetejét nem kell krémezni. Rummal vagy rumos oldattal átkenem. Beteszem a hűtőbe, és legalább 2 órán át hagyom hűlni, hogy a torta jól megdermedjen és könnyebben lehessen faragni.

Ha kellőképpen kihűlt, éles késsel tojás alakúra formázom, megkenem krémmel vékonyan. Visszateszem a hűtőbe megint két órára. A megdermedt tortát vizes kézzel áthúzom, és beburkolom marcipánnal. Tetszés és főként ízlés szerint díszítem. A díszeket tojásfehérjével ragasztom a burkolathoz.
Megjegyzés / tipp:

Az ételfestéknél (legjobb a paszta állagú, de ha port veszel, csinálj belőle kevés vízzel vagy alkohollal jó sűrű pasztát, úgy gyúrd bele a marcipánba, és óvatos legyél vele, mert nagyon kevés kell belőle)
0 komment 6 ember kedveli mildiko50
2012.03.03 06:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
főzött csokikrémhez, cukorral összekeverem, szoba hőmérsékletű, kerek lapokat, hűtőbe megint, megdermedt tortát, díszeket tojásfehérjével, paszta állagú, tojásfehérjével, ételfestéknél, megkevergetem, összekeverve, tojásfehérje, ragasztáshoz, csokikrémmel, összekeverem, hőmérsékletű, megdermedjen, Visszateszem, piskótalapot, csokikrémhez, Gáztepsiben, étcsokoládé, marcipánnal, készítettem, kellőképpen, Félreteszem, burkolathoz, tortabevonó, marcipánba, átszitálva, bevonáshoz, beburkolom, habverővel, piskótához tojás, porcukor átszitálva, csipet, teáskanál sütőpor, olvasztott meleg, evőkanál porcukor, tortabevonó étcsokoládé, ételfesték,
VINEGRED Ukrán céklasaláta
1 komment 8 ember kedveli
Sonkás-sajtos szarvacska
0 komment 1 ember kedveli
Mindenes falatkák
0 komment 1 ember kedveli
Aludttejes pite.
4 komment 18 ember kedveli
Kacsasült fahéjas almával
0 komment 2 ember kedveli
Velővel töltött gomba hagymaágyon
2 komment 4 ember kedveli
Savanyúkáposztás egyben sült fasírt
0 komment 9 ember kedveli
Olaszos bableves!
0 komment 7 ember kedveli
Almás tócsni.
0 komment 20 ember kedveli
Egyszerű sütemény színesen
0 komment 16 ember kedveli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
0 komment 7 ember kedveli
Öntött túrós lepény!
0 komment 28 ember kedveli
Olaszos burgonyaleves
0 komment 5 ember kedveli
Fasírt másképp !
2 komment 64 ember kedveli
Zöldborsós tokány
0 komment 6 ember kedveli
Gyümölcsös Joghurttorta
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.