Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojások sárgáját alaposan elkeverjük 10 evőkanál vízzel és 30 dkg porcukorral. Amikor kifehéredett, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a darált diót.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, ezzel lazítjuk a masszát. Vajazott, lisztezett tepsibe töltjük, és 180°C fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A krémhez felforralunk 4 dl tejet, és elkeverjük benne a pudingport.
20 dkg vajat a vaníliás cukorral és a kristálycukorral habosra keverünk, majd a kihűlt pudinghoz adjuk. Ezzel a krémmel töltjük meg a tésztát.
A mázhoz felmelegítünk 8 dkg vajat, adunk hozzá 5 dkg porcukrot és 2 dkg kakaóport. Felöntjük fél deci tejjel, és alaposan kiforraljuk. Ezzel kenjük meg a sütemény tetejét.
Tálaláskor porcukorral meghintjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat !
|
|
|
|
1 komment
|
3 ember kedveli
|
zsoka08
2012.01.07 16:46
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
evita54 |
2012.01.08. 19:24 (#1) |
|
|
Tésztához: 30 dkg porcukor; krémhez: 20 dkg kristálycukor; mázhoz: 5 dkg porcukor + Tálaláskor porcukorral meghintjük. Nem sok ennyi cukor egy süteményhez? |
| |
|
|
|
tojások sárgáját, liszttel elkevert, darált diót, tojásfehérjékből kemény, krémhez felforralunk, vaníliás cukorral, kristálycukorral habosra, kihűlt pudinghoz, krémmel töltjük, mázhoz felmelegítünk, sütemény tetejét, kristálycukorral, tojásfehérjékből, felmelegítünk, kristálycukor, előmelegített, felforralunk, aranybarnára, kifehéredett, kiforraljuk, porcukorral, porcukorral, lisztezett, elkeverjük, meghintjük, hozzáadjuk, Tálaláskor, elkeverjük, pudingport, kakaóport, porcukrot, pudinghoz, Felöntjük, pudingpor, evőkanál, sütőport, elkevert, liszt, darált, 35dkg porcukor, csomag sütőpor, tojás, evőkanál, 45l, 2csomag vaníliás pudingpor, 28dkg, csomag vaníliás cukor, kristálycukor, kakaópor,
|
|
|
|
|
Tócsi
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
|
|
|
|
|