Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy jénai vagy üvegtálat kibélelünk alufóliával. Átgyúrjuk a gesztenyemasszát, és rányomkodjuk az alufóliával bélelt tálra.
Egy keverőtálba tesszük a rumba áztatott mazsolát és a 2 evőkanál porcukrot. A tejszínt félig felverjük, és hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint, majd tovább verjük. Ha kész, ezt is beletöltjük a tálba.
20 perc múlva, mikor megszilárdult, a tetejére tesszük a méretre vágott piskótát. Hűtőbe tesszük másnapig.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Óvatosan kiborítjuk, alulra kerül a piskóta, óvatosan levesszük róla az alufóliát, és leöntjük olvasztott tortabevonóval, majd visszatesszük a hűtőbe.
Forró vízbe mártott késsel tortaszerűen szeletelem.
|
|
|
|
1 komment
|
30 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.16 07:15
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
agimami7 |
2011.12.19. 16:21 (#1) |
|
|
Nagyon finom és egyszerű süti, Karácsonykor elkészítem! |
| |
|
|
|
alufóliával bélelt, keverőtálba tesszük, rumba áztatott, tejszínt félig, vízben feloldott, tetejére tesszük, méretre vágott, gesztenyemasszát, gesztenyemassza, tortabevonóval, gesztenyebomba, visszatesszük, megszilárdult, tortaszerűen, rányomkodjuk, beletöltjük, alufóliával, alufóliával, tortabevonó, keverőtálba, hozzáadjuk, piskótalap, kibélelünk, szeletelem, olvasztott, kiborítjuk, üvegtálat, feloldott, porcukrot, Tejszínes, felverjük, levesszük, zselatint, gesztenyemassza, tejszín, evőkanál zselatin, mazsola, vékony alakú piskótalap, tortabevonó csoki, evőkanál étolaj,
|
|
|
|
|
Tócsi
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
|
|
|
|
|