Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A langyos tejbe rakjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és 1 evőkanál lisztet, ezt összekeverjük, és meleg helyen megfuttatjuk, közben a tepertőt ledaráljuk.
A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, egy csipet sót, a bort és összegyúrjuk. (Ha nem elég rugalmas a tészta adjunk hozzá egy kis tejet.)
A tésztát kb. fél centisre kinyújtjuk, rákenjük a darált tepertőt, ízlés szerint kicsit megsózzuk, borsózzuk.
Felcsavarjuk a tésztát és téglalap alakúra kinyújtjuk, mindkét oldalát egymásra behajtjuk.
Félórát pihentetjük meleg helyen majd ezt a hajtogatást még háromszor megismételjük, és közöttük félórát pihentetjük a tésztát.
Végül ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojással megkenjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Előmelegített sütőben 220 fokon kb. 20 percig sütjük.
|
|
|
|
0 komment
|
32 ember kedveli
|
chopperos
2012.01.27 23:26
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
langyos tejbe, tepertőt ledaráljuk, lisztet tálba, felfuttatott élesztőt, tészta adjunk, darált tepertőt, tetejét tojással, belemorzsoljuk, összekeverjük, megismételjük, Előmelegített, tojássárgája, kiszaggatjuk, Felcsavarjuk, megfuttatjuk, felfuttatott, elmorzsoljuk, vastagságúra, összegyúrjuk, bevagdossuk, margarinnal, pihentetjük, szaggatóval, hajtogatást, pihentetjük, kinyújtjuk, ledaráljuk, hozzáadjuk, kinyújtjuk, kinyújtjuk, behajtjuk, háromszor, megkenjük, élesztő, kiskanál cukor, liszt, tepertő, margarin, fehérbor, tejföl, tojássárgája kenéshez,
|
|
|
|
|
Csevap
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
|
|
|
|
|