Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A póréhagyma fehér részét karikákra vágom, a salottahagymát és a fokhagymát felaprítom. Egy lábasban összeolvasztom a vajat az olívaolajjal, beleteszem a hagymákat és fedő alatt, lassú tűzön 10-15 percig párolom. Ezután hozzáöntöm a zöldség alaplevet, beleteszem a megpucolt és kisebb darabokra vágott burgonyát, felforralom, majd mérsékelt tűzön addig főzöm, míg a burgonya megpuhul. Botmixerrel vagy turmixgépben pépesítem a levest. Végül hozzákeverem a tejszínt, sóval és fehérborssal ízesítem, újra forralom. A metélőhagymát apróra vágom, a tányérra kiszedett levesre szórom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
francesca
2014.06.20 22:55
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
póréhagyma fehér, fokhagymát felaprítom, lábasban összeolvasztom, zöldség alaplevet, burgonya megpuhul, metélőhagymát apróra, tányérra kiszedett, összeolvasztom, salottahagymát, metélőhagymát, salottahagyma, metélőhagyma, zöldségleves, fehérborssal, turmixgépben, olívaolajjal, hozzákeverem, felforralom, Botmixerrel, díszítéshez, póréhagyma, beleteszem, felaprítom, beleteszem, hozzáöntöm, Póréhagyma, póréhagyma, fokhagymát, hagymákat, burgonyát, olívaolaj, krémleves, mérsékelt, burgonya, gerezd fokhagyma, olívaolaj, póréhagyma, salottahagyma, metélőhagyma díszítéshez, tejszín, zöldségleves alaplé,
|
|
|
|
|