Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztből, sóból és tojásból víz hozzáadásával formázható keménységű tésztát gyúrunk. A tésztából egres nagyságú darabkákat tépünk, amiket enyhén sós, forrásban levő vízben kifőzünk. A leszűrt gombucát forró olajra szedjük, összekeverjük, túróval, tejföllel tálaljuk.
Vasi, zalai parasztétel, amit a régebben tojás nélkül: lisztből, vízből, később tojással készítettek. Eredetileg szalonnazsírra szedték. Túró és tejföl helyett vagy mellett szalonnapörccel, pirított hagymával is tálalták, tálalják.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ezt az ételt adhatjuk mártásos fogások mellé köretnek is.
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.07.10 13:34
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tésztából egres, leszűrt gombucát, régebben tojás, ételt adhatjuk, szalonnapörccel, szalonnazsírra, összekeverjük, hozzáadásával, készítettek, parasztétel, Eredetileg, kávéskanál, darabkákat, formázható, keménységű, tésztából, hagymával, tejföllel, forrásban, lisztből, nagyságú, evőkanál, tálaljuk, kifőzünk, köretnek, adhatjuk, régebben, tojással, mártásos, lisztből, liszt, tojás, kávéskanál, evőkanál olaj, túró, tejföl,
|
|
|
|
|