Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Őszibarack süti recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 5 főre
» A tésztához:
» 2 db tojássárgája, 30 dkg kristálycukor
» 20 dkg zsír - sertés, 2 dl házi tej / teljes tej
» 3 púpos evőkanál búzaliszt (BL55)
» 12 g sütőpor
» 75 dkg búzaliszt (BL55)
» A töltelékhez:
» 20 dkg vaj, 2 evőkanál porcukor
» 2 evőkanál kakaópor - holland
» 0.5 dl rum - barna, 2 dl házi tej / teljes tej
» A díszítéshez:
» 2 dl málnaszörp
» 0.5 dl mandula aroma
» 5 evőkanál kristálycukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1.A tojássárgáját elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, zsírt, tejet és kikeverjük.
2.A 3 evőkanál lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzákeverjük a masszához. Hagyjuk egy órát állni szobahőmérsékleten.
3.Majd a 75 dkg liszttel összegyúrjuk. Elég lágy tésztát kapunk, de ha nagyon lágy lenne, dolgozzunk még bele kevés lisztet (nekem is kellet 2 maréknyi).
4.Majd diónyi nagyságú golyó párokat formálunk a tésztából, amit egy sütőpapírral bélelt tepsire teszünk, egymástól távol, mert sülés közben nőni fog. Nem kell ellapogatni, majd sütés közben saját maga elterül. A sütőt előmelegítjük, majd mérsékeljük a tüzet és folyamatosan szemmel tartva megsütjük. Pár perc alatt kész. Nekem gázsütőm van, nem tudom hány fokon sütöttem. Teljesen takarékra vettem, úgy tettem be a tepsit, és folyamatosan néztem. Nem szabad megbarnulnia. Mikor a teteje már szilárd volt, szép sárga színű, de persze még puha, úgyhogy óvatosan, akkor megnéztem az alját, ha ott már szép pirult volt, ki is vettem.
5. Melegen egy kiskanál segítségével kikaparjuk a tészta belsejét. Vigyázat FORRÓ! Hidegen törni fog, így próbáljuk meg melegen kikaparni. Félretesszük, kicsit hűlni. A kikapart tésztát kézzel elmorzsoljuk.
6. A kakaóport és a porcukrot elkeverjük benne.
7. A vajat felolvasztjuk, kicsit hűtjük, majd morzsához keverjük.
8. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy kenhető masszát kapjunk, a rummal ízesítjük.
9. Ezzel a masszával megtöltjük a tésztákat. Majd párosítjuk őket.
10. A díszítéshez előkészítjük a hígítatlan málnaszörpöt, mandula aromát és a kristálycukrot. A barack mindkét oldalát a málnaszörpbe mártjuk, majd a mandula aromával megfestjük. Az ujjunkat belemártjuk és csíkokat rajzolunk. KESZTYŰ használata ajánlott. A kristálycukorban meghempergetjük és kész is van. Ha van buxus levelünk akkor azzal díszíthetjük még tovább.
Megjegyzés / tipp:

Kicsit babra munka, de nagyon dekoratív és finom!
2 komment 9 ember kedveli lilagondolatok
2014.12.17 00:35
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
kunok 2015.03.12. 13:00 (#2)
Sokszor elkészítettem, már ezt a fincsi sütit, és mindig nagy sikere van. Ötletként ajánlanám , hogy próbáljátok ki szalagóriával is, a sótőpor helyett-azzal is nagyon finom, picit még ritkább is talán a tészta...tudom sokan idegenkednek a sütésközben terjengő szúrós illattól, de az csak addig tart, elillan rögtön, és pihe puha tésztát kapunk. Csak egy ötlet, de próbáljátok ki, megéri!
magdusi 2014.12.22. 13:45 (#1)
Kicsit több időt kel vele eltölteni,de nagyon finom,és szépen mutat a tányéron is,de a 7 unokám gyorsan neki esett,mert nagyon szeretik.
Nem baj készítek még egy adagot.Megéri!
Címkék
tojássárgáját elkeverjük, órát állni, sütőpapírral bélelt, sütőt előmelegítjük, kiskanál segítségével, tészta belsejét, kikapart tésztát, porcukrot elkeverjük, vajat felolvasztjuk, rummal ízesítjük, masszával megtöltjük, díszítéshez előkészítjük, hígítatlan málnaszörpöt, barack mindkét, málnaszörpbe mártjuk, mandula aromával, ujjunkat belemártjuk, kristálycukorban, meghempergetjük, kristálycukrot, hozzákeverjük, tojássárgáját, felolvasztjuk, kristálycukor, előmelegítjük, kristálycukor, folyamatosan, málnaszörpbe, megbarnulnia, sütőpapírral, segítségével, folyamatosan, málnaszörpöt, előkészítjük, Félretesszük, tojássárgája, díszíthetjük, elmorzsoljuk, összegyúrjuk, belemártjuk, mérsékeljük, töltelékhez, ellapogatni, tésztához, tojássárgája kristálycukor, zsír sertés házi teljes, sütőpor, búzaliszt BL55, töltelékhez, vaj evőkanál porcukor, evőkanál kakaópor holland, barna házi teljes, díszítéshez, málnaszörp, mandula aroma, evőkanál kristálycukor,
Kakukkfüves karaj.
0 komment 3 ember kedveli
Meggyes sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Mazsolás keksz
0 komment 1 ember kedveli
Saslik...
0 komment 6 ember kedveli
Almás szelet
3 komment 10 ember kedveli
Mandulás kekszes süti
0 komment 2 ember kedveli
Szilvával töltött csirkemell bacon köntösben
0 komment 3 ember kedveli
Kalács
0 komment 3 ember kedveli
májjal töltött csirkecomb
0 komment 11 ember kedveli
Csokoládé likőr
1 komment 24 ember kedveli
Vegetáriánus lasagne.
0 komment 3 ember kedveli
Szalagos fánk
1 komment 3 ember kedveli
Fincsi szelet - sütés nélkül készítendő
0 komment 16 ember kedveli
Savanyú tojásleves nagyi módra
0 komment 10 ember kedveli
Hókifli
0 komment 10 ember kedveli
Finomfőzelék
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.