Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk. A fokhagymát megtisztítjuk, finomra zúzzuk. A sajtot felszeleteljük. A feltéthez a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vastagabbra szeleteljük.
A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd elkeverjük a liszttel, a petrezselyemmel, a tejföllel, a tojással és a vöröshagymával ,fokhagymával, sóval, borssal,őrölt pirospaprikával ízesítjük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és kanálnyi burgonyamasszát teszünk bele. A kanál hátával kissé ellapítjuk, és a lepénykék mindkét oldalát megsütjük.
A tócsnikat sütőlemezre tesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Ezután a zöldségeket sózzuk, borsozzuk és a serpenyőben visszamaradt olajban átpirítjuk. A tócsnik tetejére halmozzuk a zöldségeket, majd mindegyik tetejére egy szelet sajtot teszünk. A sütőben a tócsnikra pirítjuk a sajtot.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Forrón tálaljuk.Kiváló ebédre de teával vacsorára is készíthetjük..
|
|
|
|
6 komment
|
12 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.21 16:59
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
dudaas |
2011.12.23. 15:59 (#6) |
|
|
A 2. részével egyet értek. De az is kicsit unalmas hogy állandóan ezekbe a receptekbe kell botlanom a tvn-nél a reklámoknál... Zaba az élet. |
|
szelidszeder |
2011.12.23. 12:53 (#5) |
|
|
Szerintem mindegy hogy egy ételt hogy hívnak és honnan származik,a lényeg az hogy ha készíted,rakd bele a szíved is és biztosra veszem hogy mindenkinek ízleni fog. |
|
dudaas |
2011.12.23. 12:09 (#4) |
|
|
Ha alaposan megvizsgálja az ember, rájön hogy ez egy régi magyar hangutánzó szó, és így van értelme. Aki tócsninak hívja az vagy betelepült, vagy még nem találkozott vele korábban, hogy kedvesen fogalmazzak. |
|
dudaas |
2011.12.23. 03:37 (#3) |
|
|
Megnéztem, tényleg minden bunkó tócsninak hívja, de ez eredetileg helyesen Toccsni. Én biztos vagyok benne. |
|
szelidszeder |
2011.12.22. 05:48 (#2) |
|
|
Hál Istennek nem vagyok tót ! Amúgy ,eddig minden receptkönyvbe "tócsni" címszó alatt szerepel,bocs ha számodra ez annyira sértő.Attól még az étel íze semmiben sem változik! |
|
dudaas |
2011.12.21. 20:53 (#1) |
|
|
Ha már receptkönyvet írsz, legalább tanulnád meg helyesen leírni. Ez egy tót étel és eredetileg toccsninak mondják. |
| |
|
|
|
burgonyát meghámozzuk, fokhagymát megtisztítjuk, sajtot felszeleteljük, zöldségeket megtisztítjuk, burgonyát nagy, kanál hátával, lepénykék mindkét, tócsnikat sütőlemezre, zöldségeket sózzuk, serpenyőben visszamaradt, tócsnik tetejére, szelet sajtot, tócsnikra pirítjuk, pirospaprikával, burgonyamasszát, petrezselyemmel, felszeleteljük, vöröshagymával, megtisztítjuk, megtisztítjuk, előmelegítjük, petrezselyem, készíthetjük, pirospaprika, fokhagymával, visszamaradt, kaliforniai, zöldségeket, vöröshagyma, serpenyőben, zöldségeket, lereszeljük, szeleteljük, vastagabbra, meghámozzuk, sütőlemezre, zöldségeket, forrósítunk, Serpenyőben, burgonya, gerezd fokhagyma, lisz, evőkanál vágott petrezselyem, evőkanál tejföl, tojás, mozzarella, paradicsom, cukkini, piros kaliforniai paprika, gomba, olaj, bors, őrölt pirospaprika, vöröshagyma,
|
|
|
|
|