Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Fél kiló darált húst keverjünk el 4 evőkanál rizzsel, reszeljünk bele 1 fej vöröshagymát, üssünk rá 2 tojást, és ízesítsük sóval, borssal, pirospaprikával és zöldségkeverékkel. Jól keverjük össze. A töltelék ezzel kész.
Vágjuk le 6-8 db zöldpaprika végét, szedjük ki a magokat, és töltsük meg kb. 70 százalékosan a töltelékkel. A maradékból
formázzunk kis gombócokat.
Tegyük a megtöltött paprikákat, a golyókat, pár zellerlevelet, a
paprikák levágott gallérját egy nagy lábosba, és öntsünk rá forró
vizet. Ízesítsük sóval, zöldségkeverékkel, és főzzük addig, míg a
paprika héja megpuhul és a lakást elárasztja az isteni
töltött paprika illata (kb. 30-40 perc).
Egy másik edénybe öntsük a passzírozott paradicsomot, higítsuk a
megfőtt paprikák zamatos, leszűrt levével, majd ízesítsük sóval és
cukorral. Rántani is lehet, de egészséges alternatíva az 1 dl tejben
elkevert 2 evőkanál étkezési keményítővel való sűrítés. Egyet rottyan, majd pottyannak bele óvatosan a megtöltött paprikák és gombócok
átmelegedésre.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Főtt krumplival tálalhatjuk, de friss kenyérrel is
isteni.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
53ilona
2013.08.17 14:32
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
töltelék ezzel, megtöltött paprikákat, nagy lábosba, lakást elárasztja, másik edénybe, passzírozott paradicsomot, megtöltött paprikák, pirospaprikával, paradicsompüré, zöldségkeverék, átmelegedésre, zellerlevelet, paradicsomot, keményítővel, százalékosan, passzírozott, vöröshagymát, pirospaprka, zellerlevél, vöröshagyma, alternatíva, tálalhatjuk, töltelékkel, zöldpaprika, gombócokat, maradékból, formázzunk, megtöltött, elárasztja, pottyannak, megtöltött, krumplival, paprikákat, tojás paradicsompüré, zellerlevél bors, pirospaprka zöldségkeverék,
|
|
|
|
|