Fogás: előétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az olajat felhevítem , és a hámozott , kockára felvágott hagymát megpiritom rajta.
Ha már jó a hagyma, akkor teszem rá a hámozott , kis kockákra felvágott padlizsánt is.
Az egészet elkeverem és közben fűszerezem is, beleteszem a sót, s a borst a fokhagymát is.
Kb: 10-15 percig pirítom így együtt, ekkor már jól átpirult a padlizsán.
Leveszem a tűzről és mixerrel pépesítem az egészet, majd a majonézt is hozzáadom és jól kikeverem.
Gusztusosan egy kis tálba rakom a krémet, tetejére kis pirospaprikát szórok,petrezselyemmel díszítem .
Előre megpirított kenyérrel fogom kínálni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Én nem sütőben sütöm meg a padlizsánt , így sokkal hamarabb elkészül,az a kis olaj meg nem sok kalória benne.
Jó étvágyat kívánok hozzá.!
|
|
|
|
0 komment
|
9 ember kedveli
|
ibolya58
2012.08.14 22:41
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
       
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
olajat felhevítem, egészet elkeverem, petrezselyemmel, pirospaprikát, Padlizsánkrém, megpirított, Gusztusosan, felhevítem, padlizsánt, beleteszem, fokhagymát, megpiritom, fűszerezem, padlizsánt, elkeverem, felvágott, hozzáadom, kikeverem, piritósra, padlizsán, fokhagyma, olívaolaj, kenyérrel, pépesítem, felvágott, padlizsán, hamarabb, hámozott, nagyobb padlizsán, közepes hagyma, gerezd fokhagyma, olívaolaj, majonéz,
|
|
|
|
|