Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A zöldségeket meghámozzuk és megmossuk.A sütőtököt és a burgonyát nagyobb darabokra, míg a gyökérzöldségeket vékony karikákra vágjuk.A vörös- és fokhagymát apró kockákra vágjuk, és a petrezselyemzöld apróra vágott szárával 1 dl vízben megpároljuk.Ezután beletesszük a répaféléket, majd felengedjük kb. 2 l vízzel. Sózzuk és lassú tűzön főzzük kb. 1/4 óráig.
Ekkor tesszük bele a sütőtököt és a burgonyát, és puhára főzzük.Amikor elkészült, levesszük a tűzről és bele keverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet és a kagylótésztát.
Tálalásig legalább 10 percet állni hagyjuk, hogy a meleg lében megpuhuljon a tészta.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Először furcsának hangzott, hogy sütőtököt tegyek a levesbe!... Akkor próbáltam ki először,azóta a család kedvence lett.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
53ilona
2013.10.08 22:57
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
zöldségeket meghámozzuk, burgonyát nagyobb, gyökérzöldségeket vékony, petrezselyemzöld apróra, apróra vágott, meleg lében, család kedvence, petrezselyemzöld, petrezselyemzöld, kagylótésztával, kagylótésztát, kagylótészta, megpároljuk, vöröshagyma, felengedjük, megpuhuljon, meghámozzuk, répaféléket, beletesszük, zöldségeket, fokhagymát, megmossuk, burgonyát, levesszük, karikákra, darabokra, burgonyát, sütőtököt, Tálalásig, sütőtököt, sárgarépa, próbáltam, furcsának, sütőtök, burgonya, petrezselyemgyökér, gerezd fokhagyma, vöröshagyma, petrezselyemzöld, bögre száraz kagylótészta,
|
|
|
|
|