Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csirkemelleket megmossuk, enyhén kiklopfoljuk.
Egy serpenyőben 4 ek olajon és az 1 ek vajon megpirítjuk a csirkemelleket, oldalanként 3 percig. Kivesszük a csirkét, és félretesszük.
Még 1 ek olajat teszünk a serpenyőbe, és az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a cikkekre vágott paradicsomot és paprikát, és beleöntjük a vörösbort. Sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük. 3-4 percig kevergetve pároljuk.
A csirkét visszatesszük a raguba, és lefedjük, majd közepes fokozaton 25-30 percig főzzük. Ha elfőné a levét, kevés vízzel pótoljuk.
Tálalás előtt friss összevagdalt bazsalikommal és a reszelt sajttal meghintjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Gombát is tehetünk hozzá,vagy készíthetjük sárgarépával és zellerrel,úgy is nagyon jó.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.14 09:01
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
apróra vágott, áttört fokhagymát, cikkekre vágott, csirkét visszatesszük, reszelt sajttal, megfonnyasztjuk, csirkemelleket, csirkemelleket, bazsalikommal, visszatesszük, készíthetjük, paradicsomot, sárgarépával, kiklopfoljuk, vöröshagymát, összevagdalt, félretesszük, zöldpaprika, oldalanként, fűszerezzük, serpenyőben, megpirítjuk, vöröshagyma, beleöntjük, meghintjük, kevergetve, oregánóval, fokhagymát, serpenyőbe, Hozzáadjuk, paradicsom, csiremell, evőkanál olaj, evőkanál, közepes vöröshagyma, gerezd fokhagyma, paradicsom, zöldpaprika, vörösbor, bors, oreganó, Tálaláshoz, bazsalikom, mozzarella sajt reszelve,
|
|
|
|
|