Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk. Ha kell, a szárakat meghámozzuk, felszeleteljük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A fokhagymát lehéjazzuk, szétnyomjuk.
A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük.
Fél liter vízzel felöntjük, a leveskockát beledobjuk, és a tejszínt hozzáöntve, lefedve 10-15 percig főzzük, amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhult.
A sajtot durvára reszeljük. A levest mixerrel pépesítjük, utána megsózzuk, megborsozzuk. 10 dkg sajtot hozzáadunk, és olvadni hagyjuk.
A levest előmelegített tányérokba merjük, a maradék sajttal megszórjuk. Brokkolilevelekkel díszítjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálalás: ropogós búzakenyeret adunk hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
astrea
2012.04.17 12:52
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
brokkoli rózsáit, szárakat meghámozzuk, burgonyát megmossuk, hagymát meghámozzuk, fokhagymát lehéjazzuk, olajban üvegesre, burgonyát hozzáadjuk, tűzön rövid, leveskockát beledobjuk, tejszínt hozzáöntve, sajtot durvára, levest mixerrel, levest előmelegített, maradék sajttal, felszeleteljük, előmelegített, húsleveskocka, brokkolilevél, búzakenyeret, megborsozzuk, kevergetjük, felaprítjuk, meghámozzuk, meghámozzuk, meghámozzuk, leveskockát, szétnyomjuk, pépesítjük, hozzáadjuk, megszórjuk, hozzáadunk, lehéjazzuk, hozzáöntve, beledobjuk, tányérokba, fokhagymát, fokhagymát, burgonyát, megmossuk, brokkolit, brokkoli, burgonya, hagyma gerezd fokhagyma, evőkanál olaj, húsleveskocka, tejszín, őrölt bors, cheddar vagy gouda sajt, néhány brokkolilevél,
|
|
|
|
|