Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Ananászos Pulykamell recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg pulykamellfilé
» 1 dió nagyságú gyömbér (vagy 1 kávéskanál gyömbérpor)
» 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
» 2 ek száraz sherry
» 2 ek szójamártás
» 1/2 kávéskanál cukor,só
» 3 szál újhagyma
» 1/2 kg-os ananászkonzerv
» 2 evőkanál étolaj
» 1/2 csirkehúsleves-kocka
» 1 kávéskanál fehérborecet
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1.:A húst hideg vízzel leöblítjük,szárazra töröljük,és 2 cm-es kockákra vágjuk.A gyömbért meghámozzuk,finomra reszeljük.Az étkezési keményítőt,a sherryt,a szójamártást,a gyömbért,a cukrot és egy csipet sót összekeverünk.A húst beleforgatjuk,és 1 óráig pácoljuk.
2.:Az újhagymát megtisztítjuk,a fejét levágjuk és negyedeljük,a világoszöld szárakat karikákra vágjuk,a sötétzöldeket félretesszük.
3.:A konzervet alaposan lecsepegtetjük,de a levéből 2-3 evőkanállal a pácolt húsba keverünk.A gyümölcshúst kockákra vágjuk.
4.:Teflonedényben a hagymakockákat az olajon kissé megpirítjuk,majd kivesszük.A húst a páccal együtt beleforgatjuk,és állandóan kevergetve 5 percig pároljuk.1,2 dl vízzel felöntjük,a leveskockát beledobjuk,lefedve 15 percig főzzük.
5.:A leszűrt ananászt hozzáadjuk.Cukorral,sóval és ecettel ízesítjük.A hagyma sötét szárát kockákra vágjuk,az ételre szórjuk és tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Wokban gyorsan elkészíthető.Nagy lángon egymás után az összes hozzávalót megpirítjuk,majd a mártással besűrítjük.

Kínai rizs illik hozzá,mely állítólag finomabb,minél tovább főzzük.A kínaiak egyébként nem sózzák a rizst,
Jó étvágyat=)
TÁPÉRTÉK/ADAG:280kcal/1180 kJ
31 g fehérje
4 g zsír
17 g szénhidrát

Előkészítés:10 perc
Pácolás:1 óra
Sütés:25 perc

TÁVOL-KELETI étel


1 komment 5 ember kedveli tothanikorozsa
2012.07.17 21:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
jupiter21 2012.07.24. 13:57 (#1)
Csodálatos lehet ! Köszönöm !
Címkék
húst hideg, gyömbért meghámozzuk, étkezési keményítőt, húst beleforgatjuk, újhagymát megtisztítjuk, fejét levágjuk, világoszöld szárakat, sötétzöldeket félretesszük, konzervet alaposan, pácolt húsba, gyümölcshúst kockákra, olajon kissé, páccal együtt, leveskockát beledobjuk, leszűrt ananászt, hagyma sötét, ételre szórjuk, összes hozzávalót, mártással besűrítjük, kínaiak egyébként, ananászkonzerv, lecsepegtetjük, hagymakockákat, pulykamellfilé, Teflonedényben, csirkehúsleves, beleforgatjuk, sötétzöldeket, beleforgatjuk, megtisztítjuk, összekeverünk, fehérborecet, elkészíthető, félretesszük, gyümölcshúst, szójamártást, szójamártás, megpirítjuk, evőkanállal, megpirítjuk, negyedeljük, meghámozzuk, Előkészítés, leveskockát, világoszöld, kevergetve, pulykamellfilé, száraz sherry, szójamártás, kávéskanál cukorsó, szál újhagyma, kg-os ananászkonzerv, evőkanál étolaj, csirkehúsleves-kocka, kávéskanál fehérborecet,
Rozmaringos hal répával, borsóval
0 komment 1 ember kedveli
Diós kalács
0 komment 2 ember kedveli
Banános bodzakrém
0 komment 3 ember kedveli
Szivárvány szelet
0 komment 10 ember kedveli
Húsvéti torta-gyerekeknek
0 komment 2 ember kedveli
Bögrés almás süti
0 komment 12 ember kedveli
Túrókrémes torta
3 komment 31 ember kedveli
nyírségi gombócleves!
1 komment 5 ember kedveli
Pudingos torta
0 komment 7 ember kedveli
Lebbencsleves
3 komment 1 ember kedveli
Virslis carbonara
0 komment 2 ember kedveli
Húsos rántott palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Sáfrányos karfiolleves
0 komment 3 ember kedveli
Húsgombóc ázsiai módra !
0 komment 11 ember kedveli
Harcsa halászlé
1 komment 4 ember kedveli
lencsefőzelék
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.