Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1.:A húst hideg vízzel leöblítjük,szárazra töröljük,és 2 cm-es kockákra vágjuk.A gyömbért meghámozzuk,finomra reszeljük.Az étkezési keményítőt,a sherryt,a szójamártást,a gyömbért,a cukrot és egy csipet sót összekeverünk.A húst beleforgatjuk,és 1 óráig pácoljuk.
2.:Az újhagymát megtisztítjuk,a fejét levágjuk és negyedeljük,a világoszöld szárakat karikákra vágjuk,a sötétzöldeket félretesszük.
3.:A konzervet alaposan lecsepegtetjük,de a levéből 2-3 evőkanállal a pácolt húsba keverünk.A gyümölcshúst kockákra vágjuk.
4.:Teflonedényben a hagymakockákat az olajon kissé megpirítjuk,majd kivesszük.A húst a páccal együtt beleforgatjuk,és állandóan kevergetve 5 percig pároljuk.1,2 dl vízzel felöntjük,a leveskockát beledobjuk,lefedve 15 percig főzzük.
5.:A leszűrt ananászt hozzáadjuk.Cukorral,sóval és ecettel ízesítjük.A hagyma sötét szárát kockákra vágjuk,az ételre szórjuk és tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Wokban gyorsan elkészíthető.Nagy lángon egymás után az összes hozzávalót megpirítjuk,majd a mártással besűrítjük.
Kínai rizs illik hozzá,mely állítólag finomabb,minél tovább főzzük.A kínaiak egyébként nem sózzák a rizst,
Jó étvágyat=)
TÁPÉRTÉK/ADAG:280kcal/1180 kJ
31 g fehérje
4 g zsír
17 g szénhidrát
Előkészítés:10 perc
Pácolás:1 óra
Sütés:25 perc
TÁVOL-KELETI étel
|
|
|
|
1 komment
|
5 ember kedveli
|
tothanikorozsa
2012.07.17 21:37
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
jupiter21 |
2012.07.24. 13:57 (#1) |
|
 |
Csodálatos lehet ! Köszönöm ! |
| |
|
|
|
húst hideg, gyömbért meghámozzuk, étkezési keményítőt, húst beleforgatjuk, újhagymát megtisztítjuk, fejét levágjuk, világoszöld szárakat, sötétzöldeket félretesszük, konzervet alaposan, pácolt húsba, gyümölcshúst kockákra, olajon kissé, páccal együtt, leveskockát beledobjuk, leszűrt ananászt, hagyma sötét, ételre szórjuk, összes hozzávalót, mártással besűrítjük, kínaiak egyébként, ananászkonzerv, lecsepegtetjük, hagymakockákat, pulykamellfilé, Teflonedényben, csirkehúsleves, beleforgatjuk, sötétzöldeket, beleforgatjuk, megtisztítjuk, összekeverünk, fehérborecet, elkészíthető, félretesszük, gyümölcshúst, szójamártást, szójamártás, megpirítjuk, evőkanállal, megpirítjuk, negyedeljük, meghámozzuk, Előkészítés, leveskockát, világoszöld, kevergetve, pulykamellfilé, száraz sherry, szójamártás, kávéskanál cukorsó, szál újhagyma, kg-os ananászkonzerv, evőkanál étolaj, csirkehúsleves-kocka, kávéskanál fehérborecet,
|
|
|
|
|