Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
2 kg narancsot vásárolunk, alaposan megmossuk, majd a sárga héját burgonyahámozóval, vagy egy éles késsel lehántjuk és szálkásra összevagdaljuk. A fehér bundát lebontjuk és kidobjuk. A narancs húsát összekockázzuk apróra, a magokat kiszedjük. A sárga narancshéjat és a narancs húsát lábosba rakjuk és annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje. Lefedve takarékon egy óra hosszat forraljuk. Ekkor cukrot öntünk bele és most már meg-megkeverve nagyjából 20 perc alatt besűrítjük. Végül a tűzről lehúzzuk, csipetnyi tartósítószert teszünk bele, és forrón üvegekbe töltjük, celofánnal lekötjük. Száraz gőzben hagyjuk kihűlni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Minden kg gyümölcshöz 40-50 dkg cukrot szoktam rakni.
Tartósítónak a citrompótló (borkősavat) ,ami nem csak tartósít de segít megtartani a színét és az állagát is a befőttnek.
|
|
|
|
0 komment
|
11 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.27 13:48
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sárga héját, éles késsel, fehér bundát, narancs húsát, magokat kiszedjük, sárga narancshéjat, tűzről lehúzzuk, összekockázzuk, összevagdaljuk, tartósítószert, tartósítószer, Narancsdzsem, Tartósítónak, narancshéjat, citrompótló, gyümölcshöz, megtartani, celofánnal, vásárolunk, besűrítjük, borkősavat, megkeverve, nagyjából, kiszedjük, csipetnyi, befőttnek, lebontjuk, forraljuk, lehántjuk, szálkásra, narancsot, megmossuk, takarékon, cukor, tartósítószer,
|
|
|
|
|
Scsí
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
|
|
|
|
|