Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst, közepes kockákra vágom. Szétnyomom a fokhagymát és kevés olajon megpirítom a vöröshagymával. A lecsepegtetett húst beledobom, megsózom és fehéredésig sütöm, erős tűzön. Mikor kicsit levet engedett, mehet bele a pirospaprika, a kömény és két gerezd zúzott fokhagyma. Megint sütögetem. A zöldpaprikát apró kockákra vágom és beleteszem. Hagyom főni, közben bors és só még jöhet bele. Mikor a hús félpuha, belerakom a felkockázott, hámozott paradicsomot és a vörösbort is. Barnásra főzöm mindezt. A legvégén, még egyszer beízesítem zúzott fokhagymával és köménnyel, mert ezek a fűszerek sokszor elillannak. A pörköltnek zamatos, fűszeres, barnásnak és sűrűnek kell lennie.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
ildikobezsan
2014.05.08 20:30
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lecsepegtetett húst, zöldpaprikát apró, fűszerek sokszor, pörköltnek zamatos, lecsepegtetett, vöröshagymával, paradicsomot, pirospaprika, fokhagymával, felkockázott, pirospaprika, marhapörkölt, marhalábszár, zöldpaprikát, vöröshagyma, fehéredésig, fokhagymát, beízesítem, paradicsom, beleteszem, Vörösboros, megpirítom, Szétnyomom, pörköltnek, elillannak, barnásnak, köménnyel, vörösbort, beledobom, belerakom, gerezd fokhagyma, marhalábszár, étolaj, vöröshagyma, csipet, pirospaprika, őrölt kömény, paradicsom, vörösbor,
|
|
|
|
|