Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A citromokat meghámozzuk, karikákra vágjuk, a magokat kidobjuk.
A vízben a cukor 3/4 részével, a vaníliás
cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel addig főzzük, amíg a citromkarikák megpuhulnak. Ezután a fahéjat és a szegfűszeget kidobjuk belőle, lehűtjük és átturmixoljuk.
A pudingport a maradék cukorral és a tejszínnel elkeverjük, besűrítjük vele a levest. Jól behűtve tálaljuk. Tehetünk bele mézben áztatott mazsolát, habgaluskát, vagy díszíthetjük tejszínhabbal is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A citrom a héj alatti fehér bundát is gondosan vágjuk le ,különben kesernyés ízű lesz az ételünk.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.02 09:46
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
citromokat meghámozzuk, magokat kidobjuk, szegfűszeggel addig, citromkarikák megpuhulnak, szegfűszeget kidobjuk, maradék cukorral, tejszínnel elkeverjük, átturmixoljuk, szegfűszeggel, tejszínhabbal, citromkarikák, díszíthetjük, szegfűszeget, habgaluskát, meghámozzuk, citromleves, megpuhulnak, besűrítjük, elkeverjük, szegfűszeg, pudingport, tejszínnel, citromokat, Tejszínes, pudingpor, karikákra, kesernyés, kidobjuk, fahéjjal, gondosan, különben, mazsolát, cukorral, citrom, fahéj, szegfűszeg, cukor, csomag vaníliás cukor, vanília pudingpor, tejszín,
|
|
|
|
|