Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojások sárgáját a cukorral elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük. A vizet és a puha (szoba-hőmérsékletű) Ramát hozzáadjuk, majd 1-2 percig tovább habosítjuk. A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a mézes fűszerkeverékkel összeforgatjuk és az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a cukros, Ramás masszára tesszük. A kakaós, lisztes keverék egyharmadát rászitáljuk és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele. Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, belisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk. A massza felét egyenletesen, 33x32 cm-es lappá simítjuk rajta. Nem kell megijedni attól, hogy vékony lesz, mert a sütőportól megnő és amúgy sem kellenek vastag lapok a süteményhez. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 10-12 percig sütjük. A maradék masszából még egy vékony tésztalapot sütünk ugyanígy. Mindkettőt hűlni hagyjuk. Elkészítjük a krémet. Ehhez a kétféle cukrot a tejbe szórjuk és kevergetve felforraljuk. Továbbra is szüntelenül kevergetve a zselatint beleszórjuk, kis lángon 1-2 percig főzzük, pontosabban addig, amíg a zselatin felolvad benne. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, ez pontosan elég idő arra, hogy a tejszínt kemény habbá verjük, amibe azután apránként belecsurgatjuk a már csak langyos, zselatinos tejet. Ezt a könnyű habot gyorsan, mielőtt megdermedne, rásimítjuk az egyik tésztára. A másik tésztalapot ráillesztjük és egy kicsit a tésztába is nyomkodjuk. 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a tejszínes tölteléke biztosan megdermedjen. A bevonáshoz való vizet egy kis lábasba kanalazzuk, a Ramát hozzáadjuk és kis lángon kevergetve felolvasztjuk. A kétféle csokoládét apránként beleszórva felolvasztjuk úgy, hogy amikor a fele csoki belekerült, lehúzzuk a tűzről, különben túlmelegszik és összeáll egy kemény, kezelhetetlen tömbbé. A sütemény tetején elsimítjuk. Éles késsel rögtön bejelöljük rajta a szeletek helyét nagyjából 8x3 cm-eseket, mert csak így tudjuk majd szépen szeletelni. Dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott késsel az előre bejelöltek szerint felszeleteljük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
gyermekkel is készíthető
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
dorcih
2012.03.29 19:43
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
mázhoz3 evőkanál, tojások sárgáját, cukorral elektromos, mézes fűszerkeverékkel, előzőekhez adjuk, tojásfehérjét kemény, maradék habot, nagy tepsit, massza felét, sütőportól megnő, maradék masszából, vékony tésztalapot, kétféle cukrot, tejbe szórjuk, zselatint beleszórjuk, zselatin felolvad, tejszínt kemény, könnyű habot, egyik tésztára, másik tésztalapot, tejszínes tölteléke, bevonáshoz való, kétféle csokoládét, fele csoki, sütemény tetején, szeletek helyét, előre bejelöltek, fűszerkeverékkel, belecsurgatjuk, összeforgatjuk, felszeleteljük, összeforgatjuk, hűtőszekrénybe, kristálycukor, tojásfehérjét, fűszerkeverék, felolvasztjuk, Előmelegített, Vanillincukor, kristálycukor, felolvasztjuk, kezelhetetlen, mozdulatokkal, egyenletesen, ráillesztjük, túlmelegszik, felforraljuk, belisztezünk, sütőpapírral, hőmérsékletű, megdermedjen, légkeveréses, rászitáljuk, mázhoz, evőkanál, étcsokoládé, Rama, krémhez, habtejszín, Oetker Őrölt Zselatin, csomag Vanillincukor, evőkanál kristálycukor, tepsi kikenéséhez, finomliszt, Rama, tésztához, csomag Oetker Sütőpor, kakaópor, finomlisz, evőkanál kristálycukor, tojás Rama,
|
|
|
|
|