Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pávaszem süti recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 6 tojássárgája
» 3 tojásfehérje
» 12 dkg porcukor
» 4 dkg cukrozatlan kakaópor
» 1 púpozott evőkanál liszt
» fél mokkáskanál sütőpor
» csipet
» A krémhez.
» 1 tojás
» 3 evőkanál vaníliás pudingpor vagy liszt
» 3 dl tej
» 22 dkg porcukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
» A mázhoz:
» 10 dkg étcsokoládé
» 1 kiskanál napraforgó olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Kiszabom a sütőpapírokat, az egyiket a tepsi aljára fektetem, a másikra tűvel kicsi lyukakat szúrok szerteszét (mint mikor villával meg kell szurkálni a sütemény tetejét - csak most a papírt kell).
A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverem. A fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verem. A sárgájába apránként belekeverem a lisztet, a tojásfehérjét, a kakaót és a sütőport. A masszát szépen eloszlatom a tepsiben az ép sütőpapíron. 180 fokon sütöm 10-15 percig, mielőtt kivenném, tűpróbával ellenőrzöm, megsült-e a piskóta.
Mikor kész, kiveszem, és csak pár percet adok neki hűlni, hogy a kezem kibírja. Aztán előveszem a konyharuhát, megfröcskölöm hideg vízzel. Arra teszem a lyuggatott sütőpapírt, majd erre ráborítom a piskótát anélkül, hogy a sütőpapírt lefejteném róla. Így van négy rétegem: alul a konyharuha, rajta lyuggatott sütőpapír, azon a piskóta, azon egy másik sütőpapír. Most megfogom a négy réteg hozzám közelebb eső felét, és szorosan feltekerem, majd a konyharuha széleit aláhajtom, hagyom pihenni, kihűlni.
A krémhez a pudingport összekeverem a tejjel, majd alaposan belekeverem a tojást, és alacsony lángon jó keményre felfőzöm. Amikor bugyog, akkor is kevergetem még 1 percig a tűzön, majd leveszem, de még mindig kevergetem 2 percig. Félreteszem hűlni, de közben is néha megkeverem. Kikeverem a vajat a porcukorral, majd ha kihűlt a pudingos krém, összekeverem a kettőt. Nem nagyon akar majd elegyedni - én a legjobb eredményt a botmixer aprító fejével szoktam elérni - és így a konyha sem lesz tele krémmel.
Ha ezzel megvagyok, kétfelé veszem a krémet. Az egyik felébe belekeverek 1 csomag vaníliás cukrot, a másikba a kakaót.
Ezután óvatosan kibontom a kihűlt tésztát. Mivel kevesebb benne a fehérje, mint a sárgája, szépen ki lehet göngyölni. Rákenem a kakaós krémet. Ez idáig nem nehéz. A nehéz most jön: a vaníliás krémet a kakaós krém tetejére kell kenni, mégpedig úgy, hogy a két krém ne keveredjen össze. Na ez türelemmunka! De ne aggódjunk, ha véletlen kicsit össze is mosódik a kettő: az ízén nem fog változtatni. Ezután feltekerem olyan szorosan, ahogy a tészta engedi.

Vízgőzön megolvasztok 10 dkg étcsokoládét, teszek bele 1 kiskanál olajat, elkeverem, és ezzel a mázzal vonom be a süteményt .Felszeletelem és szépen egy tésztástálra rakom
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 3 ember kedveli feviroza
2014.12.18 10:13
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tepsi aljára, másikra tűvel, sütemény tetejét, papírt kell, porcukorral fehéredésig, csipet sóval, sárgájába apránként, masszát szépen, kezem kibírja, lyuggatott sütőpapírt, piskótát anélkül, sütőpapírt lefejteném, másik sütőpapír, négy réteg, konyharuha széleit, pudingport összekeverem, pudingos krém, legjobb eredményt, botmixer aprító, egyik felébe, kihűlt tésztát, kakaós krémet, nehéz most, vaníliás krémet, kakaós krém, tészta engedi, mázzal vonom, tésztástálra rakom, tojássárgákat, sütőpapírokat, megfröcskölöm, tojásfehérjét, Felszeletelem, megolvasztok, összekeverem, tojássárgája, összekeverem, türelemmunka, tésztástálra, étcsokoládét, tojásfehérje, étcsokoládé, konyharuhát, cukrozatlan, sütőpapíron, porcukorral, belekeverem, belekeverem, Félreteszem, fehéredésig, változtatni, porcukorral, belekeverek, cukrozatlan, tojássárgája, tojásfehérje, porcukor, cukrozatlan kakaópor, púpozott evőkanál liszt, mokkáskanál sütőpor, csipet, krémhez, tojás, tej, porcukor, csomag vaníliás cukor, mázhoz, étcsokoládé, kiskanál napraforgó olaj,
Bounty tekercs
0 komment 4 ember kedveli
gyümölcsfagylalt
0 komment 3 ember kedveli
Gombakrémleves Debreceni kolbásszal
0 komment 2 ember kedveli
Majonézes tojássaláta
0 komment 8 ember kedveli
Rakott makaróni egy óra alatt!
1 komment 3 ember kedveli
Virslis kifli
0 komment 8 ember kedveli
Dödölle-pirított hagymával-
1 komment 13 ember kedveli
Tatárbifsztek...
1 komment 9 ember kedveli
Gesztenyés zellerkrémleves...
0 komment 1 ember kedveli
Ízes kocka csokival !
0 komment 3 ember kedveli
Tökös kapros lecsó !
0 komment 1 ember kedveli
barackos clafoutis-gluténmentes
0 komment 1 ember kedveli
Hurkával töltött burgonya!
0 komment 3 ember kedveli
Hajdúkáposzta
0 komment 3 ember kedveli
Epres, barackos, mascarponés szelet
0 komment 1 ember kedveli
Hideg gyümölcskrémleves
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.