Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kakaós piskótát elkészítjük. A tojások kettéválasztjuk és a sárgájukat a cukorral és a víz folyamatos hozzáadásával kézi habverővel habosra keverjük.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaóport. Óvatosan eldolgozzuk.
Majd a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a kakaós masszához adjuk.
Előmelegített sütőben egy kerek tortaformába öntve tűpróbáig sütjük (20-25 perc).
Ha elkészült, várjuk meg, míg kihűl, és vágjuk egyenletes 3 részre.
Először a karamellás krémet készítjük el: a pudingporból szokásos módon pudingot főzünk, majd ha megfőtt, hozzáadjuk a vajat, ki mennyit szeretne, és az olvasztott csokoládét. Ez is ízlés kérdése. Mi nagyon szeretjük a csokit, ezért én tettem bele bőven. Jól összedolgozzuk, és félretesszük.
A mascarponekrémhez a mascarponét a porcukorral elkeverjük. Felolvasztjuk a csokoládét, és a krémhez adjuk.
Ezután felverjük az előzőleg jól lehűtött tejszínünket. A kettőt óvatosan egymáshoz keverjük. Egy nagyon finom lágy és habos krémet kapunk.
Elkészítjük a tortának. A 3 részre vágott tortának az alsó lapjára először a karamellás krém jön, egyenletesen elkenjük. Erre a krémre jön a mascarponés krém. És erre a következő tortalap. Vagyis: tortalap-karamellás krém-mascarponés krém-tortalap és így tovább mindaddig, míg a legfelső tortalapra csak a mascarponés krémből teszünk, elsimítjuk, befedjük krémmel mindenhol. Tetszőleges díszítést lehet rá tenni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Egy kis rum aromával még ízletesebb
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
gumicukor0703
2013.04.09 16:51
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kakaós piskótát, tojások kettéválasztjuk, tojások fehérjét, kakaós masszához, kerek tortaformába, karamellás krémet, pudingporból szokásos, olvasztott csokoládét, porcukorral elkeverjük, krémhez adjuk, kettőt óvatosan, nagyon finom, alsó lapjára, karamellás krém, mascarponés krém, következő tortalap, legfelső tortalapra, mascarponés krémből, kettéválasztjuk, összedolgozzuk, kristálycukor, hozzáadásával, Felolvasztjuk, Előmelegített, tortaformába, pudingporból, egyenletesen, félretesszük, tejszínünket, marscarpone, eldolgozzuk, mascarponés, mascarponés, elkészítjük, Tetszőleges, porcukorral, mascarponét, mascarponés, Elkészítjük, ízletesebb, karamellás, egyenletes, karamellás, habverővel, kristálycukor, liszt, kakaópor, sütőpor, Mascarponekrémhez, marscarpone porcukor tejszín, tábla étcsoki,
|
|
|
|
|