Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hájas tészta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 75 dkg liszt
» 50 dkg háj
» 3 tojássárgája
» 3 evőkanál tejföl
» 3 evőkanál 10%-os ecet
» 1 teáskanál
» szódavíz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hájat áztasd be hideg vízbe egy órára,ha ez letelt távolítsd el róla a hártyát,daráld le 10 dkg liszttel dolgozd össze,majd tedd félre.A többi alapanyagot, a szóda nélkül,egy tálban keverd össze,ne lepődj meg ,ha nagyon ragacsos lesz,ekkor jöhet szóda.Apránként adagold a masszához, amíg egy kevésbé ragadós masszát nem kapsz,ami laza,de nem esik szét,nyújtható .Nyújtsd ki egy lisztezett deszkán,egyengesd el rajta a lisztes hájat,majd dolgozd őket jól össze,aztán tedd félre pihenni 20 percre
Ha ez letelt nyújtsd ki a tésztát hajtogasd be négy hajtással, megint tedd félre pihenni 20 percre és ezt ismételd meg legalább kétszer. Az utolsó hajtogatás után nyújtsd ki a tésztát,vágd 10x10-es kockákra,vagy olyan formára amilyenre szeretnéd-minden négyzet közepére tegyél lekvárt vagy csokikrémet vagy amihez kedved van,majd hajtsd be őket úgy,hogy ne tudjon kifolyni a töltelék.220 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép aranybarnára sülnek.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok hozzá!
0 komment 3 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.02 14:29
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hájat áztasd, többi alapanyagot, szóda nélkül, tálban keverd, kevésbé ragadós, lisztezett deszkán, lisztes hájat, tésztát hajtogasd, utolsó hajtogatás, előmelegített, tojássárgája, aranybarnára, csokikrémet, alapanyagot, lisztezett, hajtogatás, Apránként, amilyenre, szeretnéd, masszához, távolítsd, hajtással, hajtogasd, teáskanál, egyengesd, nyújtható, ismételd, liszttel, ragacsos, szódavíz, evőkanál, kockákra, étvágyat, evőkanál, közepére, liszt, háj, tojássárgája, evőkanál tejföl, evőkanál 10%-os ecet, teáskanál, szódavíz,
Édes gomba
0 komment 13 ember kedveli
Kolbászos burgonya leves
0 komment 2 ember kedveli
Tonhal kék lagúna módra (japán recept)
0 komment 1 ember kedveli
kakaós túrós kocka
0 komment 5 ember kedveli
Húsvéti vendégváró
0 komment 29 ember kedveli
Lucskos káposzta-ahogy én szeretem-
0 komment 12 ember kedveli
Medvehagymával ízesített stefánia vagdalt
0 komment 1 ember kedveli
Húsgombóc csorba !
0 komment 15 ember kedveli
Tejszínes gomba spagetti tésztával
0 komment 4 ember kedveli
Póréhagyma leves
0 komment 2 ember kedveli
Kakaspörkölt
1 komment 6 ember kedveli
Szedres chutney ( csatni )
0 komment 1 ember kedveli
Rusei sapkák
0 komment 7 ember kedveli
Karácsonyi puncskocka
0 komment 3 ember kedveli
Sertésszelet Medve bundában
0 komment 30 ember kedveli
Csurgatott fánk
3 komment 27 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.