Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hájas tészta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 75 dkg liszt
» 50 dkg háj
» 3 tojássárgája
» 3 evőkanál tejföl
» 3 evőkanál 10%-os ecet
» 1 teáskanál
» szódavíz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hájat áztasd be hideg vízbe egy órára,ha ez letelt távolítsd el róla a hártyát,daráld le 10 dkg liszttel dolgozd össze,majd tedd félre.A többi alapanyagot, a szóda nélkül,egy tálban keverd össze,ne lepődj meg ,ha nagyon ragacsos lesz,ekkor jöhet szóda.Apránként adagold a masszához, amíg egy kevésbé ragadós masszát nem kapsz,ami laza,de nem esik szét,nyújtható .Nyújtsd ki egy lisztezett deszkán,egyengesd el rajta a lisztes hájat,majd dolgozd őket jól össze,aztán tedd félre pihenni 20 percre
Ha ez letelt nyújtsd ki a tésztát hajtogasd be négy hajtással, megint tedd félre pihenni 20 percre és ezt ismételd meg legalább kétszer. Az utolsó hajtogatás után nyújtsd ki a tésztát,vágd 10x10-es kockákra,vagy olyan formára amilyenre szeretnéd-minden négyzet közepére tegyél lekvárt vagy csokikrémet vagy amihez kedved van,majd hajtsd be őket úgy,hogy ne tudjon kifolyni a töltelék.220 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép aranybarnára sülnek.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok hozzá!
0 komment 3 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.02 14:29
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hájat áztasd, többi alapanyagot, szóda nélkül, tálban keverd, kevésbé ragadós, lisztezett deszkán, lisztes hájat, tésztát hajtogasd, utolsó hajtogatás, előmelegített, tojássárgája, aranybarnára, csokikrémet, alapanyagot, lisztezett, hajtogatás, Apránként, amilyenre, szeretnéd, masszához, távolítsd, hajtással, hajtogasd, teáskanál, egyengesd, nyújtható, ismételd, liszttel, ragacsos, szódavíz, evőkanál, kockákra, étvágyat, evőkanál, közepére, liszt, háj, tojássárgája, evőkanál tejföl, evőkanál 10%-os ecet, teáskanál, szódavíz,
Magyaros gombaleves burgonyagombóccal !
0 komment 9 ember kedveli
Rántott sertésköröm
5 komment 13 ember kedveli
Sünik
2 komment 12 ember kedveli
Főtt-sült fluta, avagy krumplipogácsa
1 komment 19 ember kedveli
Húsos palacsinta-kapormártással-
1 komment 5 ember kedveli
Cukkini pörkölt hagymásan
0 komment 1 ember kedveli
Brassói
0 komment 2 ember kedveli
Kakukkfüves karaj.
0 komment 3 ember kedveli
Pikáns húsos lencseleves
1 komment 3 ember kedveli
Rozmaringos oldalas
0 komment 2 ember kedveli
Capuccino golyók
0 komment 8 ember kedveli
Húsgombóc ázsiai módra !
0 komment 11 ember kedveli
Kebab sikhi (perzsa borjúnyárs).
0 komment 4 ember kedveli
Matyóföldi gulyásleves
0 komment 5 ember kedveli
Pulykasült
0 komment 3 ember kedveli
Frankfurti leves gazdagon
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.