Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A leveles tésztát kiolvasztjuk, 4 felé vágjuk, és nagyon vékonyra kinyújtva kisütjük egy tepsi hátlapján. Amikor kisült, még melegen kicsit megnyomkodjuk, hogy laposabb legyen. Közben a pudingot megfőzzük a cukorral és a vízzel, és hagyjuk kihűlni. Amikor már csak langyos, beleöntjük a tejszínt, és habverővel kemény habot verünk belőle (azért írtam 5-8 dl-t, mert aszerint változtatható, hogy ki mennyire szereti tejszínesen az ízét, vagy mennyire szeretne sok krémet a sütibe).
A kihűlt lapokra rétegesen rákenjük a krémet. A tetejét porcukorral meg lehet hinteni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A recept tetszés szerint változtatható, mert sima tejszínnel is meg lehet csinálni, csak akkor több cukor kell a pudingba, és egy kis habfixáló sem árt hozzá. Illetve ha valaki nem szereti a tömény krémet, akkor 2 csomag leveles tésztát is felhasználhat, akkor csak félbe kell vágni, és nagyobb lapokat kisütni belőle. 1 csomag tésztával és 8 dl tejszínnel a képen látható az eredmény. 12 db ilyen bálnaméretű szelet lesz belőle.
|
|
|
|
0 komment
|
15 ember kedveli
|
kenguru2
2013.01.16 22:16
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
leveles tésztát, tepsi hátlapján, pudingot megfőzzük, kihűlt lapokra, tetejét porcukorral, recept tetszés, tömény krémet, képen látható, változtatható, felhasználhat, megnyomkodjuk, változtatható, kiolvasztjuk, tejszínesen, porcukorral, bálnaméretű, fagyasztott, tejszínnel, Nosztalgia, tejszínnel, beleöntjük, habverővel, kinyújtva, cukrozott, tésztával, hátlapján, megfőzzük, habfixáló, pudingpor, rétegesen, rákenjük, csinálni, pudingot, laposabb, fagyasztott leveles tészta, csomag vaníliás pudingpor, evőkanál cukor, cukrozott tejszín, porcukor,
|
|
|
|
|