Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Lecsós pacal bográcsba recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1 kg pacal megabálva, felcsíkozva
» 3 evőkanál zsír
» 2 fej vöröshagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
» só
» bors
» majoránna
» A lecsóhoz:
» 10 dkg füstölt szalonna
» 4 fej hagyma
» 50 dkg paprika
» 50 dkg paradicsom
» só
» bors
» 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
» bor a pacalhoz de ki is maradhat
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A zsíron megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát és a fokhagymát, rátesszük a felcsíkozott pacalt, meghintjük és elkeverjük a fűszerekkel, felengedjük vízzel, borral vagy marhahús alaplével, és addig főzzük, amíg a pacal megpuhul. Ha kell, többször pótoljuk a folyadékot.

A pacalt időnként kóstoljuk, hogy hogyan puhul, mert minden pacal más.

Amíg a pacal fő, elkészítjük a lecsót. A szalonnát kockára, a megtisztított zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk.

Ha kész a pacal, tálba merjük, majd a bográcsba dobjuk a szalonnát, kiolvasztjuk, hozzáadjuk a a felaprított zöldségeket, átforgatjuk, fűszerezzük, majd hozzáöntjük a pacalt, és készre főzzük.

Dúsíthatjuk a pacalt még sertéskörömmel vagy babbal (ezt 24 órára áztassuk be a főzés előtt), ezeket a pacallal együtt főzzük. Ínyencek a végén akár parmezánnal is megszórhatják a tetejét.

Tálalhatjuk friss kenyérrel, főtt krumplival, de akár tarhonyával is.
Megjegyzés / tipp:


Dúsíthatjuk a pacalt még sertéskörömmel vagy babbal (ezt 24 órára áztassuk be a főzés előtt), ezeket a pacallal együtt főzzük. Ínyencek a végén akár parmezánnal is megszórhatják a tetejét.
1 komment 9 ember kedveli szelidszeder
2012.02.07 16:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2017.04.17. 23:34 (#1)
Ez kész tragédia! 3 evőkanál zsír meg 10 deka szalonna! Mi a jó fenének ez a temérdek zsiradék? Az a szerencsétlen pacal csicsog a zsírban, de attól még nem lesz finomabb, legfeljebb ehetetlen! Ha megpirítjuk, és nem dinszteljük a hagymát, mi fogja testesíteni a szaftot?
Címkék
zsíron megpirítjuk, felkockázott vöröshagymát, felcsíkozott pacalt, pacal megpuhul, pacalt időnként, szalonnát kockára, megtisztított zöldségeket, bográcsba dobjuk, főzés előtt, pacallal együtt, végén akár, sertéskörömmel, sertéskörömmel, megtisztított, fűszerpaprika, megszórhatják, fűszerpaprika, megszórhatják, kiolvasztjuk, felkockázott, felcsíkozott, vöröshagymát, megpirítjuk, felaprított, elkészítjük, fűszerekkel, zöldségeket, parmezánnal, zöldségeket, átforgatjuk, felcsíkozva, Dúsíthatjuk, parmezánnal, tarhonyával, Dúsíthatjuk, Tálalhatjuk, fűszerezzük, pacal megabálva felcsíkozva, evőkanál zsír, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, bors, majoránna, lecsóhoz, füstölt szalonna, hagyma, paprika, paradicsom, bors, pacalhoz maradhat,
Lajosi mézes
0 komment 4 ember kedveli
Sonkagulyás
0 komment 3 ember kedveli
Batyus leves
0 komment 6 ember kedveli
Rigó saláta...
0 komment 5 ember kedveli
Zöldséges tojásos rizs
0 komment 1 ember kedveli
Joghurt torta
0 komment 4 ember kedveli
Gesztenyekrémes
1 komment 8 ember kedveli
Lekváros rudacskák
0 komment 8 ember kedveli
Jeges paradicsomleves
1 komment 4 ember kedveli
Pikáns sonkás sertéscsíkok párolt rizzsel.
0 komment 1 ember kedveli
Korhelyleves
0 komment 8 ember kedveli
Rebarbarás karamellás szelet !
0 komment 6 ember kedveli
Mákos krémes süti
0 komment 32 ember kedveli
Csicsóka pogácsa
0 komment 6 ember kedveli
Vadas marhahúsból
0 komment 10 ember kedveli
Csokis kalács
0 komment 11 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.