Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Lecsós pacal bográcsba recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1 kg pacal megabálva, felcsíkozva
» 3 evőkanál zsír
» 2 fej vöröshagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
» só
» bors
» majoránna
» A lecsóhoz:
» 10 dkg füstölt szalonna
» 4 fej hagyma
» 50 dkg paprika
» 50 dkg paradicsom
» só
» bors
» 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
» bor a pacalhoz de ki is maradhat
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A zsíron megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát és a fokhagymát, rátesszük a felcsíkozott pacalt, meghintjük és elkeverjük a fűszerekkel, felengedjük vízzel, borral vagy marhahús alaplével, és addig főzzük, amíg a pacal megpuhul. Ha kell, többször pótoljuk a folyadékot.

A pacalt időnként kóstoljuk, hogy hogyan puhul, mert minden pacal más.

Amíg a pacal fő, elkészítjük a lecsót. A szalonnát kockára, a megtisztított zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk.

Ha kész a pacal, tálba merjük, majd a bográcsba dobjuk a szalonnát, kiolvasztjuk, hozzáadjuk a a felaprított zöldségeket, átforgatjuk, fűszerezzük, majd hozzáöntjük a pacalt, és készre főzzük.

Dúsíthatjuk a pacalt még sertéskörömmel vagy babbal (ezt 24 órára áztassuk be a főzés előtt), ezeket a pacallal együtt főzzük. Ínyencek a végén akár parmezánnal is megszórhatják a tetejét.

Tálalhatjuk friss kenyérrel, főtt krumplival, de akár tarhonyával is.
Megjegyzés / tipp:


Dúsíthatjuk a pacalt még sertéskörömmel vagy babbal (ezt 24 órára áztassuk be a főzés előtt), ezeket a pacallal együtt főzzük. Ínyencek a végén akár parmezánnal is megszórhatják a tetejét.
1 komment 9 ember kedveli szelidszeder
2012.02.07 16:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2017.04.17. 23:34 (#1)
Ez kész tragédia! 3 evőkanál zsír meg 10 deka szalonna! Mi a jó fenének ez a temérdek zsiradék? Az a szerencsétlen pacal csicsog a zsírban, de attól még nem lesz finomabb, legfeljebb ehetetlen! Ha megpirítjuk, és nem dinszteljük a hagymát, mi fogja testesíteni a szaftot?
Címkék
zsíron megpirítjuk, felkockázott vöröshagymát, felcsíkozott pacalt, pacal megpuhul, pacalt időnként, szalonnát kockára, megtisztított zöldségeket, bográcsba dobjuk, főzés előtt, pacallal együtt, végén akár, sertéskörömmel, sertéskörömmel, megtisztított, fűszerpaprika, megszórhatják, fűszerpaprika, megszórhatják, kiolvasztjuk, felkockázott, felcsíkozott, vöröshagymát, megpirítjuk, felaprított, elkészítjük, fűszerekkel, zöldségeket, parmezánnal, zöldségeket, átforgatjuk, felcsíkozva, Dúsíthatjuk, parmezánnal, tarhonyával, Dúsíthatjuk, Tálalhatjuk, fűszerezzük, pacal megabálva felcsíkozva, evőkanál zsír, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, bors, majoránna, lecsóhoz, füstölt szalonna, hagyma, paprika, paradicsom, bors, pacalhoz maradhat,
Vaníliás csiga !
3 komment 15 ember kedveli
Karfiollal rakott karaj
0 komment 2 ember kedveli
Ízes kocka csokival !
0 komment 3 ember kedveli
Paradicsomos-zöldséges tészta
0 komment 1 ember kedveli
Farsangi részeges csirke
0 komment 4 ember kedveli
Krumplipüré pinkben
0 komment 3 ember kedveli
Pille fánk
2 komment 4 ember kedveli
Kebapcse !
0 komment 8 ember kedveli
Tejszínes pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Bóbitás piskóta szelet
0 komment 13 ember kedveli
Rántott csirke kicsit másképp
0 komment 5 ember kedveli
Brassói aprópecsenye
0 komment 5 ember kedveli
Babos káposzta
1 komment 4 ember kedveli
Hamis madártej
0 komment 4 ember kedveli
Meggyes kukoricaprósza
0 komment 6 ember kedveli
Gombás korhelyleves
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.