Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Lecsós pacal bográcsba recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1 kg pacal megabálva, felcsíkozva
» 3 evőkanál zsír
» 2 fej vöröshagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
» só
» bors
» majoránna
» A lecsóhoz:
» 10 dkg füstölt szalonna
» 4 fej hagyma
» 50 dkg paprika
» 50 dkg paradicsom
» só
» bors
» 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
» bor a pacalhoz de ki is maradhat
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A zsíron megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát és a fokhagymát, rátesszük a felcsíkozott pacalt, meghintjük és elkeverjük a fűszerekkel, felengedjük vízzel, borral vagy marhahús alaplével, és addig főzzük, amíg a pacal megpuhul. Ha kell, többször pótoljuk a folyadékot.

A pacalt időnként kóstoljuk, hogy hogyan puhul, mert minden pacal más.

Amíg a pacal fő, elkészítjük a lecsót. A szalonnát kockára, a megtisztított zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk.

Ha kész a pacal, tálba merjük, majd a bográcsba dobjuk a szalonnát, kiolvasztjuk, hozzáadjuk a a felaprított zöldségeket, átforgatjuk, fűszerezzük, majd hozzáöntjük a pacalt, és készre főzzük.

Dúsíthatjuk a pacalt még sertéskörömmel vagy babbal (ezt 24 órára áztassuk be a főzés előtt), ezeket a pacallal együtt főzzük. Ínyencek a végén akár parmezánnal is megszórhatják a tetejét.

Tálalhatjuk friss kenyérrel, főtt krumplival, de akár tarhonyával is.
Megjegyzés / tipp:


Dúsíthatjuk a pacalt még sertéskörömmel vagy babbal (ezt 24 órára áztassuk be a főzés előtt), ezeket a pacallal együtt főzzük. Ínyencek a végén akár parmezánnal is megszórhatják a tetejét.
1 komment 9 ember kedveli szelidszeder
2012.02.07 16:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2017.04.17. 23:34 (#1)
Ez kész tragédia! 3 evőkanál zsír meg 10 deka szalonna! Mi a jó fenének ez a temérdek zsiradék? Az a szerencsétlen pacal csicsog a zsírban, de attól még nem lesz finomabb, legfeljebb ehetetlen! Ha megpirítjuk, és nem dinszteljük a hagymát, mi fogja testesíteni a szaftot?
Címkék
zsíron megpirítjuk, felkockázott vöröshagymát, felcsíkozott pacalt, pacal megpuhul, pacalt időnként, szalonnát kockára, megtisztított zöldségeket, bográcsba dobjuk, főzés előtt, pacallal együtt, végén akár, sertéskörömmel, sertéskörömmel, megtisztított, fűszerpaprika, megszórhatják, fűszerpaprika, megszórhatják, kiolvasztjuk, felkockázott, felcsíkozott, vöröshagymát, megpirítjuk, felaprított, elkészítjük, fűszerekkel, zöldségeket, parmezánnal, zöldségeket, átforgatjuk, felcsíkozva, Dúsíthatjuk, parmezánnal, tarhonyával, Dúsíthatjuk, Tálalhatjuk, fűszerezzük, pacal megabálva felcsíkozva, evőkanál zsír, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, bors, majoránna, lecsóhoz, füstölt szalonna, hagyma, paprika, paradicsom, bors, pacalhoz maradhat,
Káposztás pogácsa
0 komment 9 ember kedveli
Csokis kalács
0 komment 11 ember kedveli
Pogácsa óvári sajttal
0 komment 3 ember kedveli
Lecsó
0 komment 1 ember kedveli
Citromos gyömbéres muffin
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos-sonkás karaj tekercsek.
0 komment 6 ember kedveli
Cibereleves
0 komment 3 ember kedveli
Adventi püspökkenyér
0 komment 24 ember kedveli
Mustáros pulykamell
0 komment 8 ember kedveli
Gyros tzatzikivel, salátával
0 komment 7 ember kedveli
Paradicsomleves
0 komment 1 ember kedveli
Kozáksapka,hólabda
1 komment 11 ember kedveli
Sárgaborsó tócsni
0 komment 7 ember kedveli
Mákos guba másként
0 komment 8 ember kedveli
Csülök pékné módra
1 komment 30 ember kedveli
Vaníliás eperleves
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.