Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Lecsós pacal bográcsba recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1 kg pacal megabálva, felcsíkozva
» 3 evőkanál zsír
» 2 fej vöröshagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
» só
» bors
» majoránna
» A lecsóhoz:
» 10 dkg füstölt szalonna
» 4 fej hagyma
» 50 dkg paprika
» 50 dkg paradicsom
» só
» bors
» 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
» bor a pacalhoz de ki is maradhat
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A zsíron megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát és a fokhagymát, rátesszük a felcsíkozott pacalt, meghintjük és elkeverjük a fűszerekkel, felengedjük vízzel, borral vagy marhahús alaplével, és addig főzzük, amíg a pacal megpuhul. Ha kell, többször pótoljuk a folyadékot.

A pacalt időnként kóstoljuk, hogy hogyan puhul, mert minden pacal más.

Amíg a pacal fő, elkészítjük a lecsót. A szalonnát kockára, a megtisztított zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk.

Ha kész a pacal, tálba merjük, majd a bográcsba dobjuk a szalonnát, kiolvasztjuk, hozzáadjuk a a felaprított zöldségeket, átforgatjuk, fűszerezzük, majd hozzáöntjük a pacalt, és készre főzzük.

Dúsíthatjuk a pacalt még sertéskörömmel vagy babbal (ezt 24 órára áztassuk be a főzés előtt), ezeket a pacallal együtt főzzük. Ínyencek a végén akár parmezánnal is megszórhatják a tetejét.

Tálalhatjuk friss kenyérrel, főtt krumplival, de akár tarhonyával is.
Megjegyzés / tipp:


Dúsíthatjuk a pacalt még sertéskörömmel vagy babbal (ezt 24 órára áztassuk be a főzés előtt), ezeket a pacallal együtt főzzük. Ínyencek a végén akár parmezánnal is megszórhatják a tetejét.
1 komment 9 ember kedveli szelidszeder
2012.02.07 16:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2017.04.17. 23:34 (#1)
Ez kész tragédia! 3 evőkanál zsír meg 10 deka szalonna! Mi a jó fenének ez a temérdek zsiradék? Az a szerencsétlen pacal csicsog a zsírban, de attól még nem lesz finomabb, legfeljebb ehetetlen! Ha megpirítjuk, és nem dinszteljük a hagymát, mi fogja testesíteni a szaftot?
Címkék
zsíron megpirítjuk, felkockázott vöröshagymát, felcsíkozott pacalt, pacal megpuhul, pacalt időnként, szalonnát kockára, megtisztított zöldségeket, bográcsba dobjuk, főzés előtt, pacallal együtt, végén akár, sertéskörömmel, sertéskörömmel, megtisztított, fűszerpaprika, megszórhatják, fűszerpaprika, megszórhatják, kiolvasztjuk, felkockázott, felcsíkozott, vöröshagymát, megpirítjuk, felaprított, elkészítjük, fűszerekkel, zöldségeket, parmezánnal, zöldségeket, átforgatjuk, felcsíkozva, Dúsíthatjuk, parmezánnal, tarhonyával, Dúsíthatjuk, Tálalhatjuk, fűszerezzük, pacal megabálva felcsíkozva, evőkanál zsír, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, bors, majoránna, lecsóhoz, füstölt szalonna, hagyma, paprika, paradicsom, bors, pacalhoz maradhat,
Banánkrémes pite
0 komment 2 ember kedveli
Frankfurti leves
0 komment 4 ember kedveli
Lecsós húsgombóc
0 komment 6 ember kedveli
Szedres chutney ( csatni )
0 komment 1 ember kedveli
Fűszeres marhasült
0 komment 1 ember kedveli
Hentes tokány
0 komment 5 ember kedveli
Krémes sajtszósz
0 komment 6 ember kedveli
Diós meggyes tallér !
1 komment 12 ember kedveli
Zöldségpüré
0 komment 2 ember kedveli
Gombás ragu
0 komment 1 ember kedveli
Almás püspökkenyér
0 komment 5 ember kedveli
Polenta
0 komment 14 ember kedveli
Karamellás pite
0 komment 6 ember kedveli
Joghurtos eper szelet
0 komment 13 ember kedveli
Olaszos csirkecombok
0 komment 2 ember kedveli
Aranygaluska
3 komment 79 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.