Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szőlő-szelet recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 40 dkg nagyszemű feketeszőlő
» 5 tojás
» csipet
» 10 +13 dkg porcukor
» 25 dkg lágy vaj
» 2 cs vaníliás cukor
» 1 citrom reszelt héja
» 25 dkg finomliszt
» 2 ek rum
» szóráshoz:
» fahéjas porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval felverjük. 13 dkg porcukrot lassan hozzákeverünk, és kemény habbá verjük az egészet.
A maradék 10 dkg porcukrot és vaníliás cukrot habosra keverjük a vajjal, majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját és a reszelt citromhéjat.
A tojásfehérjés hab egyharmadát a tojássárgás masszához keverjük, és lyukas közepű fakanállal óvatosan összedolgozzuk.
A maradék kétharmadot, és a lisztet több részletben keverjük a masszába, mégpedig úgy, hogy egy kis massza tetejére szitálunk egy kis lisztet. A végén beleöntjük a rumot.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd szépen kirakjuk a szőlőszemekkel.
Előmelegített sütőbe dugjuk, és 40-45 perc alatt készre sütjük (tűpróba!)
Ha elkészült, kiemeljük a tepsiből, lehúzzuk a sütőpapírt, és rácson hagyjuk kihűlni, hogy ne szalonnásodjon.
Megjegyzés / tipp:

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 25x35x5 cm
költség: 850 Ft
költség egy főre: 213 Ft
elkészítettem: 3 alkalommal
0 komment 4 ember kedveli tigerx27
2012.04.08 15:55
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojásokat szétválasztjuk, tojásfehérjéket csipet, tojások sárgáját, reszelt citromhéjat, tojássárgás masszához, maradék kétharmadot, lisztet több, végén beleöntjük, masszát sütőpapírral, tojásfehérjéket, szétválasztjuk, szőlőszemekkel, szalonnásodjon, összedolgozzuk, Előmelegített, hozzákeverjük, tojásfehérjés, hozzákeverünk, elkészítettem, sütőpapírral, tojássárgás, kétharmadot, egyharmadát, feketeszőlő, citromhéjat, részletben, alkalommal, fakanállal, finomliszt, beleöntjük, sütőpapírt, szitálunk, felverjük, nagyszemű, elkészült, nagyszemű feketeszőlő, tojás, csipet, porcukor, lágy, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, finomliszt, szóráshoz, fahéjas porcukor,
Diós-almás rétes
0 komment 5 ember kedveli
Abbahagyhatatlan csirke
1 komment 24 ember kedveli
Gesztenyés tekercs
0 komment 1 ember kedveli
Zöldséges-húsos tészta
0 komment 1 ember kedveli
Virslis falatkák
0 komment 16 ember kedveli
Reszelt kakaós-túrós sütemény
0 komment 7 ember kedveli
Csokis praliné...
0 komment 9 ember kedveli
Tepertős pogácsa (élesztő nélkül)
4 komment 13 ember kedveli
Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával
0 komment 8 ember kedveli
Boszorkány ujjak
0 komment 2 ember kedveli
Sztracsatella sütés nélkül
1 komment 27 ember kedveli
A tökéletes rántott sajt
3 komment 20 ember kedveli
Gesztenyés mascarponés sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Aszpikos sonka
0 komment 4 ember kedveli
Gyerek mogyorós
0 komment 3 ember kedveli
Tökleves kagylótésztával
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.