Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval felverjük. 13 dkg porcukrot lassan hozzákeverünk, és kemény habbá verjük az egészet.
A maradék 10 dkg porcukrot és vaníliás cukrot habosra keverjük a vajjal, majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját és a reszelt citromhéjat.
A tojásfehérjés hab egyharmadát a tojássárgás masszához keverjük, és lyukas közepű fakanállal óvatosan összedolgozzuk.
A maradék kétharmadot, és a lisztet több részletben keverjük a masszába, mégpedig úgy, hogy egy kis massza tetejére szitálunk egy kis lisztet. A végén beleöntjük a rumot.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd szépen kirakjuk a szőlőszemekkel.
Előmelegített sütőbe dugjuk, és 40-45 perc alatt készre sütjük (tűpróba!)
Ha elkészült, kiemeljük a tepsiből, lehúzzuk a sütőpapírt, és rácson hagyjuk kihűlni, hogy ne szalonnásodjon.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 25x35x5 cm
költség: 850 Ft
költség egy főre: 213 Ft
elkészítettem: 3 alkalommal
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.08 15:55
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojásokat szétválasztjuk, tojásfehérjéket csipet, tojások sárgáját, reszelt citromhéjat, tojássárgás masszához, maradék kétharmadot, lisztet több, végén beleöntjük, masszát sütőpapírral, tojásfehérjéket, szétválasztjuk, szőlőszemekkel, szalonnásodjon, összedolgozzuk, Előmelegített, hozzákeverjük, tojásfehérjés, hozzákeverünk, elkészítettem, sütőpapírral, tojássárgás, kétharmadot, egyharmadát, feketeszőlő, citromhéjat, részletben, alkalommal, fakanállal, finomliszt, beleöntjük, sütőpapírt, szitálunk, felverjük, nagyszemű, elkészült, nagyszemű feketeszőlő, tojás, csipet, porcukor, lágy, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, finomliszt, szóráshoz, fahéjas porcukor,
|
|
|
|
|