Fogás: egyéb, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húsféléket leperzselem, megkapargatom, megmosom. A zöldségeket megtisztítom. Egy nagy fazékban odateszem a megtisztított húsféléket, a fűszerekkel, a sóval és a zöldségekkel együtt. Annyi hideg vizzel engedem fel, hogy ellepje.Ha elfő a leve, utántöltöm.Többször lehabozom, majd lassú tűzön puhára főzöm. Tetejét kicsi állás után lezsírozom, a levét tiszta fehér kendőn át tányérokba szűröm, a húst lecsontozva elosztom a tányérokba (a lé lepje el a húst). A kocsonya tetejét dermedés után paprikával szórom meg.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Akár reggelire, vacsorára kiváló! Ha már kinn fagy akkor készítjük.Ne sózzuk meg nagyon, mert akkor nem alszik meg!!
|
|
|
|
3 komment
|
10 ember kedveli
|
zsoka08
2011.12.13 09:44
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
        
|
|
|
idppp |
2016.12.16. 16:06 (#3) |
|
 |
Ez a húsmennyiség nem 6, hanem 16 embernek is elég! A tányérban levő kocsonya nem átlátszó, mintha a pirospaprika benne főtt volna, de az biztos, hogy nem dermedés után lett megszórva! A receptben írtakkal ellentétben - "(a lé lepje el a húst)" - a húsokon nincs elegendő lé, kilátszanak! Nyugodtan sózzuk meg tetszés szerint, ettől az irdatlan mennyiségű, kifejezetten kocsonyához való hústól keményen meg fog dermedni. A 21. században már nem kell a fagyra várni, azért van a hűtőszekrény... |
|
xamada |
2011.12.17. 07:03 (#2) |
|
 |
magyarasia
Ezeknek a recepteknek a 98% a netről lett kimásolva és be illesztve.Tisztelet a kivételnek.Ha ezt a kocsonyát is megnézed 6 személyre van készítve egy csülök 6 személy magába,nem hogy kettő +a körmök |
|
magyarasia |
2011.12.16. 00:47 (#1) |
|
 |
Hozzászólás Küldése:
Nem kellene zsírt tenni a tetejére,
-A hagymát hova, mikor használja?
...azt csak hozzáfőzi, mivel majd úgyis leszűri??
|
| |
|
|
|
zöldségeket megtisztítom, nagy fazékban, megtisztított húsféléket, zöldségekkel együtt, levét tiszta, húst lecsontozva, kocsonya tetejét, megtisztított, megkapargatom, megtisztítom, zöldségekkel, leveszöldség, pirospaprika, zöldségeket, leperzselem, fűszerekkel, hagyományos, lecsontozva, húsféléket, lezsírozom, paprikával, tányérokba, húsféléket, tányérokba, utántöltöm, készítjük, odateszem, reggelire, vacsorára, fokhagyma, egészbors, lehabozom, fazékban, sertés, csülök, bőrke, sertés farok, nagy hagyma, egész fokhagyma, maroknyi egészbors, leveszöldség, pirospaprika,
|
|
|
|
|