Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kapros túrófasírt zöldborsós kölessel recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 500 g túró
» 500 g burgonya
» 2 ek. liszt
» 1 ek. vágott kapor (nyers vagy szárított)
» 250 g hántolt bioköles
» 1 nagy marék zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
» 1 tk. petrezselyem (friss vagy szárított)
» só, bors, kurkuma
» olívaolaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A burgonyát hámozzuk meg és egészben közepes lángon főzzük puhára. Mossuk meg a kölest és kevés olívaolajban pároljuk meg az apróra vágott petrezselymet. 1 perc után adjuk hozzá a kölest is, enyhén pirítsuk meg, majd engedjük fel kétszer annyi vízzel, mint amennyi elfedi. A főzés kezdetekor sózd meg (1/2 tk. elegendő hozzá). A köles alól 15 perc alatt fő el a leve, amikor már nincs rajta nedvesség, húzzuk le a tűzről és fedő alatt hagyjuk párolódni.
Serpenyőben 1 ek olajon pirítsuk meg a zöldborsót és adjuk hozzá ízlés szerint kurkumát, de pusztán sózva is ízletes. A borsót pirítás után 10 perc alatt 2 ek. vízzel fedő alatt pároljuk meg. Adjuk a borsó mellé a köleskását és néhány perc alatt süssük aranyszínűre.
A burgonyát - ha már kihűlt - egy villával nyomkodjuk szét adjuk hozzá a túrót, a lisztet (lisztérzékenyeknél elhanyagolható), valamint fűszerezzük és adjuk hozzá a kaprot. Alaposan dolgozzuk össze, majd formázzuk kis golyókat belőle és kevés olajon süssük mindkét oldalát aranybarnára.
Megjegyzés / tipp:

Fontos, ha nem elég forró a zsiradék, a kis túrópogácsák széteshetnek, ezért várjuk meg míg felhevül az olaj.
0 komment 10 ember kedveli cocco
2012.02.23 14:04
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
burgonyát hámozzuk, apróra vágott, főzés kezdetekor, köles alól, borsót pirítás, borsó mellé, villával nyomkodjuk, elhanyagolható, petrezselymet, aranybarnára, petrezselyem, aranyszínűre, olívaolajban, széteshetnek, túrópogácsák, Serpenyőben, fűszerezzük, fagyasztott, zöldborsót, köleskását, zöldborsós, túrófasírt, kezdetekor, nyomkodjuk, párolódni, nedvesség, szárított, formázzuk, dolgozzuk, burgonyát, zöldborsó, szárított, olívaolaj, túró, burgonya, liszt, hántolt bioköles, bors kurkuma, olívaolaj,
Fetás saláta
0 komment 1 ember kedveli
Burgonyás pite!
0 komment 9 ember kedveli
Tárkonyos őzraguleves, vargányás betéttel.
0 komment 1 ember kedveli
Raffaello házilag
0 komment 32 ember kedveli
Bakonyi szelet
1 komment 8 ember kedveli
Patiszonfasírt dödöllével
0 komment 6 ember kedveli
Őszibarack Krémleves
1 komment 2 ember kedveli
Csokidarás csokikrémes kocka !
0 komment 16 ember kedveli
Hideg őszibarack krémleves
1 komment 2 ember kedveli
Meggyes piskóta
1 komment 5 ember kedveli
Citromos szelet
0 komment 1 ember kedveli
Almás metélt
0 komment 5 ember kedveli
Sült császáros gomba felfújt
0 komment 5 ember kedveli
Nutellás muffin
0 komment 1 ember kedveli
Malacka
0 komment 6 ember kedveli
Fűszeres sajtos spagetti !
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.