Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Karfiolfelfújt recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg karfiol
» 1 hagyma
» 1 evőkanál vaj
» 1 evőkanál liszt
» 2 dl tejszín
» 2,5 dl zöldségleveskocka
» fél csokor petrezselyem
» 7 dkg reszelt sajt
» só, bors, szerecsendió
» 2 evőkanál vaj
» olaj a sütőformába
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Elkészítjük a zöldséglevest. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a fekete részeit levágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, szeletekre vágjuk, és a karfiollal együtt forrásban lévő, sós vízben 5 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük és lecsöpögtetjük.
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a vajban megfonnyasztjuk, megszórjuk liszttel, felöntjük a zöldséglevessel és a tejszínnel, közepes hőmérsékleten állandóan kevergetve főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről, és belekeverjük a finomra vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, és meghintjük szerecsendióval.
Tűzálló tálat vagy jénait kiolajozunk, a karfiolt és a krumplit egymásra rétegezve belerakjuk, meglocsoljuk a mártással, és megszórjuk reszelt sajttal. Vajforgácsokat rakunk a tetejére, és sütőben 180 fokon 30 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom.
1 komment 5 ember kedveli astrea
2012.04.17 13:08
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
kotta70 2012.04.18. 02:30 (#1)
ha nem teszel bele tojást nem nevezheted felfújtnak ugyanis attól fújódik fel.
tüzröl levéve amikor a petrezsejmet teszed bele.keverj bele 3 egész tojást.
meglátod csodát tesz)))))))))))))
sütés közben a tojás felfújja az egésszet szebb és lazább szerkezetü lesz tölle.
Címkék
sütőformába Elkészítjük, karfiolt megtisztítjuk, fekete részeit, burgonyát meghámozzuk, karfiollal együtt, hagymát megtisztítjuk, vajban megfonnyasztjuk, finomra vágott, krumplit egymásra, szerecsendióval, zöldséglevessel, megfonnyasztjuk, Karfiolfelfújt, lecsöpögtetjük, Vajforgácsokat, petrezselymet, zöldséglevest, megtisztítjuk, hőmérsékleten, megtisztítjuk, szűrőkanállal, meglocsoljuk, szerecsendió, aranyszínűre, belekeverjük, petrezselyem, besűrűsödik, Elkészítjük, kiolajozunk, meghámozzuk, sütőformába, karfiollal, kevergetve, meghintjük, tejszínnel, karfiol, hagyma, evőkanál, evőkanál liszt, tejszín, zöldségleveskocka, csokor petrezselyem, reszelt sajt, bors szerecsendió, evőkanál, olaj sütőformába,
Tejszínes-mustáros csirkemáj
0 komment 13 ember kedveli
Vaníliás eperleves
0 komment 3 ember kedveli
Zöldséges ragu bográcsban.
0 komment 6 ember kedveli
Szederkrémleves...
0 komment 4 ember kedveli
Diós-habos isler
0 komment 3 ember kedveli
Tepsis csirkemell zöldségágyon sütve
0 komment 2 ember kedveli
Lazacfilé fokhagyma mártással
0 komment 8 ember kedveli
Csokoládés pöfeteg
0 komment 5 ember kedveli
Spárgás pulykamell
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos eperlevél
0 komment 4 ember kedveli
Házi vermut
0 komment 12 ember kedveli
Óriásropi - Grissini
0 komment 10 ember kedveli
Görög bableves
0 komment 1 ember kedveli
Kakukkfüves karaj.
0 komment 3 ember kedveli
Rakott palacsinta
0 komment 5 ember kedveli
Belga töltött paradicsom
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.