Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Karfiolfelfújt recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg karfiol
» 1 hagyma
» 1 evőkanál vaj
» 1 evőkanál liszt
» 2 dl tejszín
» 2,5 dl zöldségleveskocka
» fél csokor petrezselyem
» 7 dkg reszelt sajt
» só, bors, szerecsendió
» 2 evőkanál vaj
» olaj a sütőformába
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Elkészítjük a zöldséglevest. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a fekete részeit levágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, szeletekre vágjuk, és a karfiollal együtt forrásban lévő, sós vízben 5 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük és lecsöpögtetjük.
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a vajban megfonnyasztjuk, megszórjuk liszttel, felöntjük a zöldséglevessel és a tejszínnel, közepes hőmérsékleten állandóan kevergetve főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről, és belekeverjük a finomra vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, és meghintjük szerecsendióval.
Tűzálló tálat vagy jénait kiolajozunk, a karfiolt és a krumplit egymásra rétegezve belerakjuk, meglocsoljuk a mártással, és megszórjuk reszelt sajttal. Vajforgácsokat rakunk a tetejére, és sütőben 180 fokon 30 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom.
1 komment 5 ember kedveli astrea
2012.04.17 13:08
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
kotta70 2012.04.18. 02:30 (#1)
ha nem teszel bele tojást nem nevezheted felfújtnak ugyanis attól fújódik fel.
tüzröl levéve amikor a petrezsejmet teszed bele.keverj bele 3 egész tojást.
meglátod csodát tesz)))))))))))))
sütés közben a tojás felfújja az egésszet szebb és lazább szerkezetü lesz tölle.
Címkék
sütőformába Elkészítjük, karfiolt megtisztítjuk, fekete részeit, burgonyát meghámozzuk, karfiollal együtt, hagymát megtisztítjuk, vajban megfonnyasztjuk, finomra vágott, krumplit egymásra, szerecsendióval, zöldséglevessel, megfonnyasztjuk, Karfiolfelfújt, lecsöpögtetjük, Vajforgácsokat, petrezselymet, zöldséglevest, megtisztítjuk, hőmérsékleten, megtisztítjuk, szűrőkanállal, meglocsoljuk, szerecsendió, aranyszínűre, belekeverjük, petrezselyem, besűrűsödik, Elkészítjük, kiolajozunk, meghámozzuk, sütőformába, karfiollal, kevergetve, meghintjük, tejszínnel, karfiol, hagyma, evőkanál, evőkanál liszt, tejszín, zöldségleveskocka, csokor petrezselyem, reszelt sajt, bors szerecsendió, evőkanál, olaj sütőformába,
Káposztás kacsa
1 komment 1 ember kedveli
Bögrés-almás amerikai palacsinta
0 komment 14 ember kedveli
Magyaros gombócleves
1 komment 39 ember kedveli
Barnasörös marhapite
0 komment 4 ember kedveli
Rakott padlizsán.
0 komment 2 ember kedveli
Kivis muffin, lime-os krémmel !
0 komment 4 ember kedveli
Erdélyi céklaleves.
0 komment 5 ember kedveli
Töltött csirkevagdalt !
0 komment 3 ember kedveli
Húsgolyókkal rakott karfiol
0 komment 4 ember kedveli
Erdélyi krumplisaláta Gaálné módra
0 komment 4 ember kedveli
Lábtörlő
0 komment 3 ember kedveli
Házi sörperec
0 komment 5 ember kedveli
Darált hússal töltött gomba
0 komment 15 ember kedveli
Erőleves
0 komment 3 ember kedveli
Lencseleves füstölt kolbásszal
0 komment 3 ember kedveli
Sportszelet -torta másképp
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.