Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A nyúlhúst (a combokat és a gerincet) kisebb darabokra vágjuk és besózzuk. Lereszelünk egy nagy fej vöröshagymát, és apróra vágunk egy csokornyi petrezselymet. Kevés forró olajon kissé megpirítjuk a húst. Ha már kezd színesedni, hozzáadjuk a hagymát és a petrezselymet. Megkeverjük, aláöntünk két dl száraz fehérbort, majd lassú tűzön fedő alatt megpároljuk. Megtisztítunk, majd felszeletelünk negyven dkg laskagombát, és amikor a nyúl már félig megpuhult, a húshoz adjuk. Ha a gomba kieresztette a levét, még egy dl bort öntünk hozzá. Amint elkészült a hús, egy púpos evőkanál lisztet szórunk bele, majd felforraljuk, hogy a leve besűrűsödjön. Végül megborsozzuk, hozzákeverünk egy dl paradicsomlevet, és levesszük a tűzről.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Sült krumplival tálaljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
edesangyal
2012.07.17 22:18
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
csokornyi petrezselymet, húshoz adjuk, gomba kieresztette, púpos evőkanál, leve besűrűsödjön, paradicsomlevet, felszeletelünk, petrezselymet, hozzákeverünk, petrezselymet, Megtisztítunk, vöröshagymát, kieresztette, besűrűsödjön, petrezselyem, megborsozzuk, felforraljuk, paradicsomlé, megpároljuk, laskagombát, megpirítjuk, Lereszelünk, Megkeverjük, vöröshagyma, hozzáadjuk, laskagomba, színesedni, krumplival, darabokra, megpuhult, fehérbort, nyúlhús, laskagomba, száraz fehérbor, vöröshagyma, paradicsomlé, púpos evőkanál liszt, csokor petrezselyem, olajsóbors,
|
|
|
|
|